foto_albis.jpg
Nieuws

Geoptimaliseerde tandheelkundige apparatuur voor tandreiniging

In nauwe samenwerking hebben FMV GmbH, Albis en BASF een centraal onderdeel van het tandheelkundige product Proxeo Ultra PB-530 van W&H Dentalwerk Bürmoos geproduceerd. Na een grondige analyse is voor de verlichte schaal een specifiek product van het merk Ultramid® Vision geselecteerd, waarmee de individueel benodigde intensiteit voor de behandeling kan worden ingesteld. Het apparaat wordt gebruikt voor professionele tandreiniging door middel van echografie en moet bestand zijn tegen regelmatig gebruik van desinfecterende middelen bij dagelijks gebruik, een gemakkelijke en veilige bediening mogelijk maken en tevens voldoen aan de esthetische eisen van moderne medische praktijken.

 

‘De Proxeo Ultra PB-530 van W&H Dentalwerk heeft zichzelf al bewezen in het dagelijks gebruik door tal van tandheelkundige specialisten en staat hoog aangeschreven in de markt’, zegt Dr. Gilbert Knapp, hoofd van het Plastic Competence Center bij FMV GmbH. ‘We waren ons bewust van onze verantwoordelijkheid en daarom was het voor ons des te belangrijker dat we konden rekenen op de ervaring en technische ondersteuning van onze contactpersonen bij Albis om het best mogelijke materiaal voor de toepassing te selecteren. In vergelijking met conventionele materialen vertoonde Ultramid Vision B3K DLT UN een significant betere weerstand tegen de algemeen gebruikte desinfectiemiddelen.’

 

Het semi-kristallijne polyamide Ultramid Vision heeft een zeer hoge lichttransmissie in vergelijking met standaard opake polyamiden tot een wanddikte van 3 mm en is ook verkrijgbaar in een diffuse versie voor homogene lichtverspreiding. Het wordt ook gekenmerkt door hoge UV- en temperatuurbestendigheid, krasbestendigheid en chemische bestendigheid.

 

Kijk voor meer informatie op www.albis.com.