Klein_Rethink-Award-2019-winnaars.jpg
Nieuws

Maak een winnaar van uw innovatieve product

U kunt weer meedoen aan de Rethink Awards! NRK en PlasticsEurope Nederland reiken ze op 23 juni 2021 uit. Meedoen is een uitgelezen kans het innovatieve, duurzame, circulaire of ander waardevolle product of innovatie waar u trots op bent in de spotlights te zetten. Wie weet wint het straks één van de zes Rethink Awards 2021.


Al een aantal jaren maken de beste en meest effectieve producten, processen en initiatieven kans op een Rethink Award. De industrie is volop in beweging om te verduurzamen en daar vestigen de organisatoren graag de aandacht op. Uw producten, initiatieven en samenwerkingsverbanden geven Nederland toekomst. Ze dragen bij aan verduurzaming en dringen de CO2-uitstoot terug. Ze stimuleren de circulaire economie, of dragen bij aan de veiligheid en het comfort van mensen. Inzenden kan tot 3 mei 2021.

Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet. Er zijn telkens twee Awards voor de drie industriesectoren: de kunststof en rubber producenten (leden van PlasticsEurope NL), de kunststof en rubber fabrikanten (leden NRK) én de kunststof en rubber recyclers (leden NRK Recycling). In totaal zes Awards. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen: Patrick van Baal (FrieslandCampina), Chris Bruijnes (KIDV), Maria van der Heijden (MVO Nederland), Vicky Hendriks (VNCI communicatie adviseur en woordvoerder) Talitha Muusse (presentator, dagvoorzitter) en Jan Paul van Soest (De Gemeynt).


Aandacht van media en klanten

De Rethink Awards zijn niet alleen een blijk van waardering voor circulaire producten en processen en duurzame initiatieven, de prijs levert ook de nodige media-aandacht op. Dat geldt zeker voor Omefa en SuperSub SportBases. Tezamen wonnen zij vorig jaar de Rethink Award in de categorie B2B voor het product SubTiles, gerecyclede tegels die de basis vormen voor kunstgrasvelden. Dizzy Soederhuizen van Omefa spreekt nog niet van een direct economisch gewin omdat SubTiles nog in ontwikkeling is. ‘We hebben leuke exposure gehad, zoals artikelen in diverse vakbladen. Naar aanleiding daarvan ben ik gebeld door een boerenbedrijf dat verende stalmatten wilde hebben voor de koeien. Ook ben ik benaderd door een tuinbouwbedrijf dat een stevige, verende vloer in zijn kassen wil. Zo rol je van de ene innovatie in de andere.’ 

Zakenpartner Eric Sarelse van SuperSub SportBases werkt aan het verder ontwikkelen en vermarkten van SubTiles. ‘De wereld is niet veranderd met het winnen van de Rethink Award. Maar de prijs en de mensen die ik in de industrie heb leren kennen, hebben mij wel al geïnspireerd tot andere mooie dingen.’

 

Kijk op https://bit.ly/rethinkawards2021 voor meer informatie en indienen.