Covestro_rondt_met_succes_de_overname_af_.jpg
Nieuws

Covestro rondt met succes overname af van de Resins & Functional Materials-activiteiten van DSM

Covestro heeft met succes de overname afgerond van de Resins & Functional Materials-activiteiten (RFM) van de Nederlandse onderneming Koninklijke DSM. De transactie werd goedgekeurd door de regelgevende instanties nadat Covestro en DSM eind september 2020 een overname-overeenkomst hadden getekend. De transactie breidt Covestro's portfolio van duurzame coatingharsen aanzienlijk uit, waardoor het bedrijf een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers in deze groeimarkt wordt. Dankzij de integratie van RFM zullen de inkomsten van het bedrijf met ongeveer 1 miljard euro toenemen en wordt Covestro’s wereldwijde productienetwerk uitgebreid met meer dan 20 vestigingen.

 

‘De overname van RFM draagt aanzienlijk bij aan de implementatie van onze nieuwe bedrijfsstrategie. Met deze transactie zetten we weer een grote stap in de richting van duurzaamheid en tegelijkertijd genereren we duurzame groei’, aldus Markus Steilemann, CEO van Covestro. ‘We kijken er echt naar uit om onze nieuwe collega’s nu te leren kennen en we heten hen alvast van harte welkom bij Covestro!’

 

Met de transactie breidt Covestro zijn activiteiten uit op verschillende gebieden. Het bedrijf is al een van de meest toonaangevende wereldwijde leveranciers van watergedragen polyurethaandispersies. De overname van RFM voegt daarbij een compleet assortiment polyacrylaatharsen op waterbasis toe én enkele sterke merken op het gebied van duurzaamheid, zoals Niaga®, oplossingen voor 3D-printing (additive manufacturing) en voor geavanceerde coatings voor zonnepanelen. Bovendien breidt Covestro zijn technologieportfolio uit met hybride technologieën op waterbasis, poedercoatinghars en UV-harsen.

 

Sucheta Govil, Chief Commercial Officer bij Covestro: ‘Door deze transactie versterken we onze uitgebreide portfolio met nog meer innovatieve producten en technologieën waarmee we optimaal kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. Vanaf vandaag ligt onze focus op het integreren van de teams, het optimaal benutten van onze talenten en het aanbieden van de best mogelijke ondersteuning voor onze nieuwe en bestaande klanten.’

 

Na een uitgebreide analyse verwacht Covestro dat de permanente (‘run-rate’) synergie-effecten na de volledige integratie tegen 2025 zullen oplopen tot ongeveer 120 miljoen euro per jaar. Deze effecten bestaan uit ongeveer twee derde synergieën uit kosten en een derde synergieën uit inkomsten.