EKI_wint_B2B_Shopping_Award_met_innovatieve_product_configurator.jpg
Nieuws

EKI wint B2B Shopping Award met innovatieve product configurator

Het Nijmeegse rubber en foam-bedrijf EKI heeft de prestigieuze B2B Shopping Award 2021 gewonnen voor haar unieke product configurator. Hiermee kunnen klanten het complexe orderproces online doorlopen, zonder tussenkomst van een medewerker. Directeur Bart van der Tol bedacht de internationale configurator zelf, samen met zijn team, omdat er simpelweg nog geen oplossing was in de markt.  De uitdaging was om een orderproces te digitaliseren, waarbij iedere klant een uniek product bestelt en de keuze heeft uit meer dan 100 materialen, waarbij er meer dan 1 miljard SKU’s (Stock Keeping Units) mogelijk zijn.

 

Bart van der Tol, ‘Deze award is de kroon op ons werk. We hebben hier de afgelopen twee jaar samen hard aan gewerkt. De kwaliteit van onze producten moet hoogwaardig zijn. Maar het is in deze tijd ook cruciaal dat klanten efficiënt bediend kunnen worden. Wij willen onze eigen medewerkers en onze partners bedanken die hebben geholpen bij de realisatie van onze webshop. rb2 voor het development en de configurator, MarketingKarwei voor de content en online vindbaarheid, SCAPE Digital voor de strategie, vendor selectie en product ownership, ZevenMijls voor het ontwerp en onze nieuwe huisstijl en Chrissie Sewalt voor de fotografie. Zonder hen hadden wij hier niet gestaan!’

 

Webshop

De jury complimenteert EKI met de duidelijke en soepele customer journey die is neergezet ondanks de enorme complexiteit achter het systeem. Het relatief kleine bedrijf heeft volgens de jury een professionele en technisch geavanceerde B2B-shop neergezet die ook kan worden ingezet in andere branches. In de traditionele branche van rubber en foam is EKI, dankzij de product configurator, één van de koplopers geworden.  Met deze oplossing biedt EKI namelijk als eerste in de markt een internationale webshop voor maatwerk producten. Daarnaast is het uniek dat zowel eindgebruikers als EKI medewerkers, ongeacht hun kennisniveau, nu met dezelfde data werken en bestellingen kunnen plaatsen.

 

Sinds 1875

Familiebedrijf EKI bestaat al 146 jaar en is één van de oudste bedrijven van Nijmegen. Bart van der Tol is de zevende generatie die aan het roer staat. EKI produceert standaard en maatwerk rubber en foam producten in eigen beheer en levert deze door heel Europa aan bouw, industrie en groothandels. Van afdichtingsbandjes in kozijnen voor bouwbedrijven tot hoogwaardige rubber blokjes voor windmolens. EKI is tevens toeleverancier van afdichtingsschuim voor grote overheidsorders van medische mondkapjes. Vanwege groei verhuisde EKI in 2020 vanuit een terrein van 15.000 m2 naar een terrein van 65.000 m2 van de oude papierfabriek Nijmegen (industrieel erfgoed). Momenteel is 20.000 m2 door EKI in gebruik. De andere 45.000 m2 wordt ingezet als evenementenlocatie door Papierfabriek Nijmegen, waar o.a. toffe TV-producties, shoots en bijvoorbeeld concepten als pop-up restaurant ‘Proefdruk’ en een coronateststraat plaatsvinden. Allemaal onder 12 verschillende daken, waar bijna 10.000 zonnepanelen (6 voetbalvelden) op liggen. Creatief, innovatief en duurzaam/klimaatneutraal ondernemerschap!

 

Nieuwsgierig naar deze award-winning website? Bekijk dan www.eki.nl.