EPS-industrie_in_actie_tegen_zwerfvuil.jpg
Nieuws

EPS-industrie in actie tegen zwerfvuil

De EPS-industrie heeft het Operation Clean Sweep® (OCS)-convenant ondertekend. Daarmee verbinden de Nederlandse producenten van EPS-isolatie- en verpakkingsproducten zich aan het doel van nul emissie van kunststof korrels, vlokken en poeder naar het milieu.

 

'Deelname aan Operation Clean Sweep is voor onze leden vanzelfsprekend', aldus Wiggeman Roodzand, voorzitter Stybenex Verpakkingen. 'Het voorkomen en verminderen van (zwerf)afval pakken we structureel aan met aantoonbare en doeltreffende maatregelen.
Onze leden willen voorkomen dat verlies optreedt van pellets (grondstoffen), beats (geëxpandeerd EPS) en EPS-restmateriaal, in de productie- en logistieke keten, maar ook in de directe omgeving van de productielocatie. Door de ondertekening van het OCS-convenant spreekt Stybenex als koepelorganisatie expliciet haar commitment uit, ook via dit programma, om haar zorgplicht voor mens en milieu te realiseren.’

 

#NRKbuitenterreindag, actie tegen zwerfvuil

Stybenex voegt de daad bij het woord en voert actie tegen zwerfvuil. Tijdens de #NRKbuitenterreindag van 19 maart doen de brancheorganisatie en haar leden mee aan de landelijke opschoonactie. Op die manier geven zij aandacht aan een beter milieu en het terugdringen van zwerfafval.

 

Beeld boven artikel: De heer Wiggeman Roodzant, Voorzitter Stybenex Verpakkingen in actie voor OCS.