Optimisme_in_de_kunststof-_en_rubbermachine-industrie_zet_zich_voort_in_2021.jpg
Nieuws

Optimisme in de kunststof- en rubbermachine-industrie zet zich voort in 2021

Bedrijven die lid zijn van de VDMA Plastics and Rubber Machinery Association verwachten dit jaar goede ontwikkelingen in hun orderintake en verkoop, zo blijkt uit een recent onderzoek.

 

‘De vraag naar kunststof- en rubbermachines is in de tweede helft van 2020 in alle regio's aanzienlijk veranderd. De situatie in China en Duitsland wordt in dit opzicht als bijzonder positief beoordeeld’, legt Ulrich Reifenhäuser uit, voorzitter van de Plastics and Rubber Machinery Association binnen de VDMA. ‘En de verwachtingen voor de ontwikkeling van de orderintake voor de momenteel lopende eerste helft van 2021 zijn ook consequent optimistisch voor alle regio's’, voegt hij eraan toe.

 

Dit komt ook tot uiting in de verwachte verkoopontwikkeling. Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek verwacht een stijgende verkooptrend voor de eerste helft van 2021; voor de tweede helft van het jaar verwacht zelfs meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven opnieuw een betere verkooptrend.

 

‘Geen wonder dus dat bijna de helft van de ondervraagde bedrijven van plan is om in de eerste helft van 2021 opnieuw personeel aan te werven’, legt Thorsten Kühmann, algemeen directeur van de Plastics and Rubber Machinery Association, uit. ‘Het lijkt alsof de kunststof- en rubbermachine-industrie aan het begin staat van een succesvol boekjaar. We kijken vol verwachting uit naar de komende maanden in de hoop dat de schattingen ook uitkomen’, voegt hij eraan toe.

 

Al eind 2020 lieten de cijfers een duidelijke omslag zien in de kunststof- en rubbermachine-industrie. De sector herstelde zich snel na de aanvankelijke uitdagingen van de coronacrisis, die vanaf oktober tot uiting kwam in een aanzienlijke toename van inkomende bestellingen. Het jaar werd afgesloten met een toename van 7 procent in bestellingen ten opzichte van 2019.