Samen_werken_aan_een_openbaar_ontwerp_en_richtlijnen_voor_effectieve_publieksmaskers.png
Nieuws

Samen werken aan een openbaar ontwerp en richtlijnen voor effectieve publieksmaskers

Nu het dragen van mondmaskers in publieke ruimtes verplicht is, is er een sterke behoefte aan effectieve publieksmaskers en richtlijnen wat betreft ontwerp. ChemistryNL en ASML zijn een initiatief gestart waarin medisch en technisch experts vanuit het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen samenwerken om tot een ontwerp voor effectieve mondmaskers te komen. Het mondmasker moet de meer dan 4 miljoen kwetsbare mensen in Nederland beter beschermen tegen de overdracht van Covid-19.

 
 
Inmiddels zijn de deelnemers in kleinere werkgroepen de filtereigenschappen, pasvorm en ademdoorlaatbaarheid aan het optimaliseren. ChemistryNL en ASML hopen met dit initiatief ontwerprichtlijnen te kunnen ontwikkelen voor een effectief publieksmasker voor kwetsbaren. De eerste bevindingen worden in januari 2021 gepresenteerd.


 
Wilt u meer weten over dit initiatief of actief deelnemen? Neem dan contact op via info@chemistrynl.com.
 
Dat er behoefte is aan effectieve en vooral duurzame maskers blijkt ook uit de recent geopende RVO-tender SBIR Duurzame mondneusmaskers voor de zorg. RVO stelt financiële middelen beschikbaar voor het uitvoeren van haalbaarheidsstudies.
 
Bekijk hier wat ChemistryNL tijdens de eerste golf heeft bijgedragen om de schaarste aan medische beschermingsmiddelen op te lossen