Rethink_Plastic_op_Dutch_Design_Week.JPG.jpg
Nieuws

RethinkPlastics op Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week van 17-25 oktober zijn bij Yksi Expo in Eindhoven de Rethinking Plastic Exposities te zien. Onder de titel Rethinking Plastic loopt van september 2020 tot november 2022 bij Yksi Expo een uitgebreid programma rond het thema Rethinking Plastic. Daarbij komt de hele keten aan bod.


Het Rethink initiatief van PlasticsEurope Nederland en NRK heeft bij Yksi Expo een eigen expositie ingericht. Aan de hand van de vijf RE’s (Reuse, Recycle, Redesign, Renew en Reduce) wordt in de stand van Rethink een beeld gegeven van hoe de rubber- en kunststofindustrie vorm geeft aan de verduurzaming van zijn producten. En waar de kansen en uitdagingen liggen. Bezoekers aan de Rethink expositie krijgen een goed beeld van de inzet van de industrie, maar ook van de ontwikkelingen die al in gang gezet zijn. Via een QR-code op de informatie ter plekke kan men aanvullende informatie op de Rethinkplastics.nl site lezen.

 

 

Vernieuwend en duurzaam plastic

Op dit moment zijn onder andere de Award-winnende Sidepigs van Werkwaardig te zien. Deze bijzettafels in de vorm van een varken zijn gemaakt van afval-visnetten. Dragon Plastics maakte deze modellen. Ook toont de expositie de nieuwste Senseo koffiemachine van Philips. Alle buitenste delen van dit apparaat zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Van Desch Plantpak staat er een indrukwekkende muur van plantenpotten. Desch maakt zijn producten van recyclaat uit plastic afval, zoals voedselverpakkingen, kledinghangers en zelfs oude koelkasten.

 

Bezoeken

De Rethink expositie wordt gedurende de gehele looptijd verder aangevuld en bijgewerkt.
Het adres van Yksi Expo is Torenallee 22-04 (Strijp-S) te Eindhoven. De expositie is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.Rethinkplastics.nl en www.dutchdesigndaily.com/nl/.