Plastic_Recycling_Show_Europe_uitgesteld_tot_2021_2020-editie_wordt_virtueel.jpg
Nieuws

Plastics Recycling Show Europe uitgesteld tot 2021, 2020-editie virtueel

De Plastics Recycling Show Europe 2020 (PRSE) die gepland stond op 27 en 28 oktober 2020 in de RAI Amsterdam, wordt verder uitgesteld vanwege de aanhoudende coronaviruspandemie. De volgende editie van de PRSE-beurs en -conferentie vindt plaats in 2021. Als alternatief voor het 2020-event staat een virtueel PRSE-evenement gepland, in het laatste kwartaal van dit jaar. De data van beide evenementen worden te zijner tijd bekendgemaakt.

 

De organisatoren van het evenement hadden nauw samengewerkt met de locatie om verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te implementeren in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid, zodat PRSE in oktober kon plaatsvinden. De beslissing om het evenement uit te stellen werd echter genomen na overleg met alle belanghebbenden van het evenement en met zorgvuldige afweging van de huidige beperkingen op internationale reizen.

 

‘Deze beslissing was niet gemakkelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de beste oplossing is om de gezondheid en veiligheid van al onze deelnemers te waarborgen’, aldus Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe. ‘PRSE past zich aan de realiteit van vandaag aan, en daarmee zijn we vastbesloten om aan de verwachtingen van ons publiek te voldoen naarmate de show evolueert.’

 

‘We hadden al gekeken naar livestreaming-elementen van het evenement voor degenen die misschien niet aanwezig waren geweest’, voegt Matt Barber, Event Director bij Crain Communications toe. ‘We zijn dit concept nu verder aan het ontwikkelen en zijn van plan om later in 2020 een virtuele versie van PRSE te hosten. Dit omvat de conferentie georganiseerd door Plastics Recyclers Europe, de bekendmaking van de winnaars van de Plastics Recycling Awards Europe, evenals extra promotie, interactieve en netwerkmogelijkheden.’

 

Zodra de datums zijn bevestigd, zal er een nieuwe aankondiging worden gedaan. De laatste informatie zal ook op de evenementwebsite worden geplaatst: https://prseventeurope.com/.

 

PRSE, gezamenlijk georganiseerd door Crain Communications en Plastics Recyclers Europe, is een pan-Europese, gratis te bezoeken beurs en een conferentie die speciaal is ontworpen voor professionals in de recycling van kunststof. Het brengt belangrijke spelers uit de hele waardeketen van kunststofrecycling samen om innovatieve technologie te demonstreren, best practices te delen, te netwerken en zaken te doen. Organisaties die op het evenement exposeren zijn onder meer leveranciers van machines en apparatuur voor het recyclen van kunststof, leveranciers en samenstellers van kunststof materialen, pre-processors, recycleerders van kunststof, specialisten op het gebied van afvalbeheer en brancheverenigingen.