Samenwerking_Florensis_en_Desch_voor_het_goede_doel.jpg
Nieuws

Samenwerking Florensis en Desch voor het goede doel

Op de dag voor Moederdag zou de Fancy Fair bij Florensis plaatsvinden. Deze plantjesmarkt wordt jaarlijks georganiseerd voor het goede doel en wordt altijd zeer goed bezocht. Helaas kon het evenement dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Twee maanden eerder had het bedrijf echter al 2000 gesponsorde Grow&Go-potten gevuld met jonge planten, die nu in volle bloei in de kas stonden om verkocht te worden en mensen blij te maken.

 

Regina Dinkla van Florensis vertelt trots: ‘Als alternatief hebben we via het netwerk van onze medewerkers en de Facebookvolgers van ons Florensis Roparun-team alsnog een verkoopactie georganiseerd. Met groot succes zijn alle baskets binnen een paar dagen verkocht en hebben we €12.000 opgehaald voor de Stichting Roparun en onze goede doelenprojecten in Kenia en Ethiopië!’

 

Desch, sponsor van de hangpotten, heeft een mooie video van de actie gemaakt. Desch is al drie jaar op rij sponsor van 2000 Grow&Go-potten voor de Florensis Fancy Fair. De potten met uniek watergeefsysteem worden geproduceerd op de productielocatie van Desch Epla in Ter Aar. Net als afgelopen jaar zijn deze Grow&Go-potten speciaal gemaakt van Post Consumer Waste (PCW)-plastic, dat de consument gescheiden aanbiedt als huisvuil plastic. Naast de 120 kleuren die mogelijk zijn, kan er nu gekozen worden uit bijna 20 nieuwe PCW kleuren.

 

‘Met de mooie plantencombinaties van Florensis en de bijzondere Grow&Go hangpot heeft de consument nu een zomerlang plezier! Wij zijn blij om op deze manier onze jaarlijkse bijdrage te leveren aan de Stichting Roparun en de bijzondere projecten die Florensis in Afrika doet voor de bevolking rondom hun productielocaties daar’, sluit Kees Waqué tevreden af.

 

Als onderdeel van duurzaamheid vindt Florensis het belangrijk te kunnen bijdragen aan de internationale samenleving. Dat Florensis meerdere goede doelen en organisaties ondersteunt, is dan ook geen verrassing. Jaarlijks zet Florensis zich met een aantal medewerkers voor de volle 100% in om een kleurrijke Fancy Fair te organiseren. Op dit grote evenement kunnen consumenten tegen voordelige prijzen eersteklas plantmateriaal aanschaffen. Naast eigen jonge planten (‘pluggen’) en zelf gevulde hanging baskets, verkopen ze ook snijbloemen en een grote verscheidenheid aan ‘volwassen’ planten. Deze planten worden grotendeels gedoneerd door toeleveranciers en klanten van Florensis. De volledige opbrengst gaat naar de Roparun en naar de goededoelenprojecten in Kenia en Ethiopië bij Florensis’ productielocaties.

 

Florensis gaat ervoor om op zaterdag 8 mei 2021 de gebruikelijke Fancy Fair wel weer te kunnen organiseren op haar locatie in Hendrik-Ido-Ambacht.