Kunststofrecyclers_staken_de_productie.jpg
Nieuws

Kunststofrecyclers staken de productie

De Europese kunststofrecyclage-industrie sluit de productie vanwege de huidige marktontwikkelingen veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. De grootste problemen zijn het gebrek aan vraag als gevolg van de sluiting van verwerkingsfabrieken en de record lage prijzen voor nieuwe kunststoffen, evenals de verminderde wereldwijde activiteit.

 

Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe: 'Als de situatie aanhoudt en er geen maatregelen worden genomen om de sector te herstellen, zal de recycling van kunststoffen niet langer winstgevend zijn, wat de verwezenlijking van de EU-recyclingdoelstellingen belemmert en de overgang naar circulaire kunststoffen in gevaar brengt' . In dat geval heeft recyclebaar plastic afval geen andere keus dan te worden gestort of verbrand.

 

Schade aan de recyclingmarkt zou, naast de ernstige gevolgen voor het milieu, verreikende sociaal-economische gevolgen hebben als gevolg van de uitgebreide werkgelegenheid in de waardeketen van afvalbeheer.

 

De kunststofrecyclage-industrie roept de EU en de lidstaten op om recycling op te nemen als een van de sectoren die door hun herstelplannen worden ondersteund en om de maatregelen onder de paraplu van de circulaire economie voort te zetten.

 

Het veiligstellen van de positieve ontwikkelingen op deze markt is essentieel om het gebruik van nieuwe kunststoffen in Europa te verminderen en dus voor het voortbestaan ​​van de markt voor secundaire grondstoffen en voor verdere investeringen in de sector.