Mitsubishi_Hitachi_Tool_Engineering_heet_vanaf_nu_Moldino_Tool_Engineering.jpg
Nieuws

Mitsubishi Hitachi Tool Engineering heet vanaf nu Moldino Tool Engineering

Mitsubishi Hitachi Tool Engineering, een wereldwijd leidende Japanse gereedschapsfabrikant van snijgereedschappen, boorgereedschappen en draadsnijden (frezen) voor de gereedschapsmakerij en matrijzenbouw, gaat vanaf begin april 2020 onder de naam Moldino Tool Engineering verder. De nieuwe bedrijfsnaam is het resultaat van de gewijzigde eigendomsstructuur, aangezien Mitsubishi Materials Corporation, die sinds 2015 51 procent van de aandelen van Mitsubishi Hitachi Tool Engineering in handen heeft, nu ook de resterende 49 procent van Hitachi Metals heeft overgenomen. Moldino Tool Engineering is nu een volledige dochteronderneming van Mitsubishi Materials. De dochteronderneming in Hilden bij Düsseldorf zal op dit moment ook haar naam veranderen van MMC Hitachi Tool Engineering Europe GmbH in Moldino Tool Engineering Europe GmbH.

 

Met de naam ‘Moldino’ – de Engelse samenvatting van ‘Mold’, ‘Die’ en ‘Innovation’ (Matrijzenbouw, Gereedschapsmakers en Innovatie) – geeft de Japanse gereedschapsfabrikant aan dat de focus ligt op de gereedschaps- en matrijzenbouwsector. Moldino Tool Engineering Europe GmbH zal deze sector blijven voorzien van uitgebreide oplossingen, vooral in hardmetaalbewerking. Ook onder de nieuwe naam Moldino Tool Engineering Europe GmbH blijft het een betrouwbare partner voor de lange termijn en zet het bedrijf zijn activiteiten in voor procesoptimalisatie bij het maken van gereedschappen en matrijzen, bekend onder de naam Production50. Dit procesoptimalisatieconcept past zich alsmaar aan de bedrijfs- en productie-omstandigheden aan, zo worden bijvoorbeeld productiekosten met maximaal 50 procent verlaagd, afhankelijk van schommelingen in de vraag en de capaciteitseisen. Als onderdeel van de gezamenlijke procesoptimalisatie met klanten zal de Japanse gereedschapsfabrikant innovatieve methoden voor de productie van matrijzen en gereedschap blijven ontwikkelen, evenals effectieve processen vaststellen om de gebruikers zo in staat te stellen hun maximale zakelijke potentieel te realiseren.

 

Met de naamswijziging scherpt de Moldino Tool Engineering Europe GmbH ook zijn managementprincipes aan: afgeleid van de huisstijl, de doelgroepen de meest innovatieve productontwikkeling en productassortiment onder de concurrenten aan te bieden. Tegelijkertijd is de bedrijfsethiek van groot belang: De hoogste prioriteit is het vervullen van het vertrouwen en de verwachtingen van klanten en alle zakelijke partners. Het maakt dus deel uit van de visie van de gereedschapsfabrikant om elke uitdaging van de klant serieus en deskundig op te lossen, om samen met hen te groeien en vooral om slimme producten op de markt te blijven brengen dankzij een innovatieve onderzoeksafdeling. In deze context zal Moldino Tool Engineering Europe GmbH zich blijven richten op partnerschappen met de gereedschaps- en matrijzenindustrie. De kern van de visie is Production50 – hiermee komt de cultuur en de trots van de Japanse gereedschapsfabrikant tot uitdrukking.

 

Kijk voor meer informatie op www.moldino.eu.

 

Foto boven artikel: Het Europese hoofdkantoor in Hilden bij Düsseldorf.