Ultrapolymers_aangesteld_als_pan-Europese_distributeur_voor_DOMOs_Technyl-producten.jpg
Nieuws

Ultrapolymers aangesteld als pan-Europese distributeur voor DOMO’s Technyl-producten

DOMO Chemicals, toonaangevend producent van technische materialen en Ultrapolymers, het pan-Europese distributiebedrijf, hebben een Europees distributiepartnerschap aangekondigd. De overname door DOMO van de Europese Performance Polyamides Business (Polytechnyl) van Solvay heeft de aanzet gegeven tot een wijziging in de distributiestructuur van Technyl-producten. Vanaf 1 mei 2020 zal Ultrapolymers, naast het historische productassortiment van DOMO, als pan-Europese distributeur voor de Technyl-producten van het bedrijf optreden.

 

Ultrapolymers, een onderdeel van de Ravago Group, is een toonaangevende distributeur van polymeren die in oktober 2002 in België werd opgericht. Ultrapolymers beschikt over 27 rechtspersonen in Europa, Turkije en Zuid-Afrika en verkoopt aan klanten in meer dan 40 landen. De 45 magazijnen bevinden zich in de strategische nabijheid van de klanten om een veilige en snelle levering te garanderen.

 

Marc Swatosch, Europees Product Manager bij Ultrapolymers vertelt hierover: ‘Door dit partnerschap met DOMO, een van de grootste spelers op de polyamidemarkt, kunnen we ons aanbod met een hoogwaardige PA6- en PA66-portfolio uitbreiden naar alle Europese landen. De bestaande Domamid en Econamid-klanten van Ultrapolymers kunnen dezelfde standaard van dienstverlening verwachten, maar met een nog breder aanbod.’

 

Vanaf 1 mei zal Ultrapolymers het volledige DOMO-portfolio van technische polymeren op basis van PA6 en PA66, PPA en PPS, verkocht onder de merken Technyl, Domamid, Thermec en Econamid, distribueren.

 

DOMO is de op één na grootste polyamideproducent in Europa en heeft zich gericht op de ontwikkeling van duurzame oplossingen. Met de overname van Polytechnyl is het duurzame productassortiment van het bedrijf aanzienlijk uitgebreid. Hiermee is de portfolio uitgebreid met de Technyl 4Earth-producten, ontwikkeld met behulp van gerecycleerde afvalweefsels uit airbags.

 

Ron Bult, EP Global Sales Director bij DOMO, zegt: ‘De samenwerking met Ultrapolymers is vanaf het begin zeer succesvol geweest. Ultrapolymers is betrouwbaar, eenvoudig om mee te werken, professioneel en altijd op zoek naar commerciële en technische oplossingen. Door ons partnerschap uit te breiden met de bedrijfstak Polytechnyl, kunnen we nu eindgebruikers in alle Europese landen bereiken en snel reageren om te voldoen aan de behoeften van kleine tot middelgrote klanten in het hele continent.’

 

De overgang naar Ultrapolymers zal twee maanden duren. Om een naadloze overgang voor klanten en bedrijfscontinuïteit te garanderen, hebben de twee bedrijven een document met vragen en antwoorden opgesteld waarin alle praktische details van deze belangrijke verandering worden beschreven.