Het_materiaal_1.2738_TSHH_per_direct_uit_voorraad_leverbaar.jpg
Nieuws

Materiaal 1.2738 TSHH per direct uit voorraad leverbaar

Vooral bij spuitgietmatrijzen met een middelmatig spuitgewicht wordt het verkorten van de doorlooptijd en de optimalisering van de kosten steeds belangrijker. Bovendien is een vlekkeloos kwaliteitsoppervlak bij spuitgietelementen vaak een vereiste. Het staal 1.2738 TSHH heeft zich voor dit doel al lang bewezen op de markt. Met name voor automotive, maar ook op het gebied van consumptiegoederen wordt dit staal toegepast. Meusburger biedt vanaf nu vormplaten en normplaten in de materiaalsoort 1.2738 TSHH uit voorraad aan.

 

Eigenschappen en toepassing

Vaak is het staal ontwikkeld voor de caviteit die in contact komt met het kunststof. De staaleigenschappen die belangrijk zijn voor de oppervlakte structuur, raken daarbij vaak op de achtergrond. Het aangepaste en veredelde 1.2738 TSHH-staal voor kunststofmatrijzen voldoet hierbij uitstekend aan beide eisen: het biedt enerzijds een goede polijstbaarheid en een optimale nerfstructuur; anderzijds bezit het een hoog warmtegeleidingsvermogen en een hoge slijtvastheid. Vooral bij vormplaten zonder dimensionele beperkingen, met diepe caviteiten, hoge kernbelastingen en waar de hoogste eisen aan het oppervlak worden gesteld, is dit materiaal uitermate geschikt.

 

Het_materiaal_1.2738_TSHH_per_direct_uit_voorraad_leverbaar_-_diepe_laserstructuur.jpg
Een voorbeeld van een plaat in de materiaalsoort 1.2738 TSHH met een diepe lasertextuur. ©Reichle Technologiezentrum GmbH

  

In een directe vergelijking met de materiaalsoorten 1.2311 en 1.2738 onderscheidt 1.2738 TSHH zich door de volgende eigenschappen:

  • Hogere hardheid over de gehele doorsnede, ook bij dikke platen;
  • goede nerfstructuur ook bij kwetsbare oppervlakte dessins;
  • beter te polijsten;
  • hoger warmtegeleidingsvermogen;
  • beter lasbaar.

Aangezien het staal al in een veredelde vorm met een hardheid van 1.200 N/mm² (≈ 38 HRC) wordt geleverd, is er over het algemeen geen aanvullende warmtebehandeling meer nodig. Hierdoor kan een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing worden behaald in de doorlooptijd of productie.

 

Per direct bij Meusburger uit voorraad leverbaar

Normdelenproducent Meusburger biedt per direct een omvangrijk assortiment vormplaten en P-normplaten, in de afmetingen 156 246 tot 496 996 en in de diktes van 56 tot 136 mm uit voorraad aan. Kijk voor meer informatie op www.meusburger.com.