Covid-19_groen_licht_voor_Italiaanse_kunststof-_en_rubbermachinefabrikanten.jpg
Nieuws

Covid-19: groen licht voor Italiaanse kunststof- en rubbermachinefabrikanten

Een nieuw decreet van de Italiaanse president van de Raad van Ministers (DPCM) van zondag 22 maart 2020 geeft alle Italiaanse fabrikanten van kunststof- en rubbermachines – verwijzend naar Ateco-code 28.96 – toestemming om hun activiteiten voortzetten, aangezien zij behoren tot een productieketen die als noodzakelijk wordt gedefinieerd.

 

De Italiaanse handelsvereniging Amaplast benadrukt dat dergelijke fabrieken moeten voldoen aan het protocol waarin alle maatregelen worden opgesomd die de verspreiding van het coronavirus binnen en buiten de werklocaties belemmeren en beperken, en de veiligheid en de gezondheid van mensen die bij de productiecyclus betrokken zijn, als prioriteit houden. Dit protocol is ondertekend op 24 maart door zowel de regering als sociale partijen.

 

Bovendien wordt bedrijven gevraagd de productie-activiteit alleen te beperken tot die eenheden waarvan de activiteit echt essentieel is. Dientengevolge zullen werkverschuivingen ook opnieuw moeten worden gepland, op basis van reële behoeften.

 

Wat betreft de levering van materialen en componenten worden nu enkele vertragingen geregistreerd, maar – op dit moment – hebben ze geen invloed op de standaarduitvoering van de productie. Ook vinden de leveringen van machines en de assistentie van klanten zoals gewoonlijk plaats.