Frederique_van_Baarle.jpg
Nieuws

Frederique van Baarle gaat businessunit High Performance Materials van LANXESS leiden

Frederique van Baarle (48) neemt met ingang van 1 juni 2020 de leiding over van de businessunit High Performance Materials bij specialistisch chemiebedrijf LANXESS. De portfolio van de businessunit bestaat voornamelijk uit hoogwaardige kunststoffen voor de auto- en elektronica-industrie. De Nederlandse leidt momenteel de groepsfunctie Wereldwijde inkoop en logistiek. Frederique van Baarle volgt Michael Zobel (50) op, die op 1 juni 2020 het hoofd van de LANXESS-dochter Saltigo zal overnemen.

 

‘In Frederique van Baarle hebben we een ervaren en succesvolle manager kunnen werven om ons hoogwaardige kunststofbedrijf te leiden. Als een al lang bestaande marketing- en salesmanager bij High Performance Materials, kent ze de business door en door,’ zei Hubert Fink, lid van de Raad van Bestuur van LANXESS.

 

Frederique van Baarle begon haar professionele carrière in de chemische industrie bij het Nederlandse bedrijf Koninklijke DSM in het jaar 2000 na het studeren van internationale marketing, het behalen van een MBA en het afstuderen aan de Franse business school INSEAD. Bij DSM bekleedde ze een aantal interne managementrollen. Van Baarle kwam in 2011 bij LANXESS en bekleedde verschillende managementposities in verkoop en marketing in de businessunit High Performance Elastomers (nu ARLANXEO) en de businessunit High Performance Materials. Sinds december 2018 leidt van Baarle de wereldwijde inkoopafdeling van het bedrijf.