HUNTSMAN_shoe_footprint.jpg
Nieuws

Schoenexperts ontwikkelen innovatieve middenzool van lichtgewicht polyurethaan

Schoenexperts bij Huntsman hebben een innovatieve middenzool van polyurethaan ontwikkeld voor veiligheidsschoenen en militaire schoenen, dat door Uvex is getest en gekwalificeerd voor gebruik in Uvex 1 G2-veiligheidsschoenen. Het lichtgewicht polyurethaanmateriaal, genaamd Daltoped® DuraLite Energy, combineert de hoge demping- en energieterugvoer-eigenschappen die van sportschoeisel worden verwacht, met de duurzaamheid die nodig is om duurzame, beschermende werkschoenen te creëren.

 

Middenzolen met lage dichtheid gemaakt van Daltoped DuraLite Energy polyurethaan-materiaalmix hebben uitstekende schokabsorberende en rebound eigenschappen met goede stabiliteit. Deze krachtige combinatie van eigenschappen kan helpen voorkomen dat vermoeide voeten gaan rollen en verminderen vermoeidheid van de onderbenen van mensen die de hele dag in beweging zijn. Daltoped DuraLite Energy-polyurethaan is hydrolysebestendig en uitgerust met goede compressie-insteleigenschappen. Het materiaal kan dynamische prestaties behouden bij een breed temperatuurbereik, wat betekent dat voeten zacht en comfortabel blijven, zelfs bij temperaturen onder nul.

 

Vanuit verwerkingsperspectief biedt Daltoped DuraLite Energy polyurethaanmateriaal ook tal van voordelen. Met uitstekende vloei-eigenschappen kan het materiaal worden gebruikt voor directe verwerking en kan ermee worden gewerkt met conventionele schoenenmachines en de nieuwste geautomatiseerde schoenfabricagesystemen. Dankzij de consistentie van de grondstof biedt Daltoped DuraLite Energy polyurethaanmateriaal ook een lager afstotingspercentage dan standaard tussenzoolproducten.

 

Sylvie Van Aerschot, Marketing Manager voor schoenen in Europa bij Huntsman: ‘Een belangrijk onderdeel van de productie van comfortabele veiligheidsschoenen en militaire laarzen ligt in het gebruik van een duurzame maar lichtgewicht tussenzooltechnologie, zoals Daltoped DuraLite Energy-polyurethaan, dat een zeer goed energierendement heeft.’

 

Neem voor meer informatie contact op met: elastomers_eu@huntsman.com of ga naar www.huntsman.com.