Helen_Mets_nieuwe_Executive_Vice_President_Materials_bij_DSM.jpg
Nieuws

Helen Mets nieuwe Executive Vice President Materials bij DSM

Royal DSM heeft bekendgemaakt dat Helen Mets, momenteel Business Group Director DSM Resins & Functional Materials, per 1 maart 2020 wordt benoemd tot Executive Vice President Materials. Helen Mets volgt Dimitri de Vreeze op, die samen met Geraldine Matchett werd benoemd tot co-CEO van DSM vanaf 15 februari 2020. Helen wordt lid van het Executive Committee van DSM.

 

Helen, een Britse en Nederlandse staatsburger, heeft een Masterdiploma in Marketing en een Bachelor in Business & Finance van de Universiteit van Northumbria, Newcastle. Ze is ook afgestudeerd aan het Harvard Advanced Management Program. Ze trad in augustus 2017 in dienst bij DSM in haar huidige functie van Business Group Director DSM Resins & Functional Materials. In deze rol was Helen behulpzaam bij het ontwikkelen en uitvoeren van een groeitransformatie voor de Resins-business, het versterken van de portfolio en innovatiepijplijn, en het vormgeven van de digitale reis binnen DSM Resins & Functional Materials.

 

Voordat Helen bij DSM kwam werken, bekleedde zij verschillende senior leiderschapsposities bij Avery Dennison, waaronder het leiden van de wereldwijde Specialty Materials-activiteiten en Pon Holdings in Nederland. Helen heeft een bewezen staat van dienst in bedrijfstransformaties en het ontwikkelen van bedrijven in opkomende landen.

 

In haar nieuwe functie rapporteert Helen aan Dimitri de Vreeze, co-CEO van DSM. Helen zal haar rol als Business Group Director DSM Resins & Functional Materials ad interim voortzetten.