Winscribe_-_Folie_wordt_hersluitbaar_dankzij_lasertechniek.jpg
Nieuws

Folie wordt hersluitbaar dankzij lasertechniek

WinScribe® is een revolutionaire laser­techniek waarmee folie wordt bewerkt tot een hersluitbare verpakking: Van der Windt won hiermee eerder de NL Packaging Award in de Categorie Innovatie Verpakkingen en Verpakkingsmaterialen. Een groot aantal supermarkten maakt inmiddels gebruik van WinScribe, onder andere voor het verpakken van snackgroenten en voorgesneden groen­ten en fruit. Ruim een jaar na introductie zijn de eerste resultaten zichtbaar: op een aantal van 37,5 miljoen schalen levert de hersluit­bare folie een besparing op van 300.000 kilo verpakkingsmateriaal.

 

WinScribe biedt het beste uit twee werelden: minder plastic, in vergelijking met losse deksels én meer gebruikscomfort. Door een tweelaagse laminaat met de laser dusdanig te ‘scriben’ ontstaat een hersluitbare topseal, die zowel geschikt is voor polypropyleen als polyester schalen en bakken. De techniek is flexibel toepasbaar en mogelijk voor alle gelamineerde folies, van verticale flowpack tot topseal. Hierdoor kan de verpakking eenvoudig meedraaien in de bestaande verpakkingslijnen, zonder aanpassing van de verpakkingsmachines.

 

Bovendien kan op elke positie van de ver­pakking een (hersluitbare) opening worden gecreëerd. De vorm en grootte van de opening zijn eveneens flexibel. Ideaal voor bijvoor­beeld het afzonderlijk openen en sluiten van verschillende maaltijdcomponenten. Deze flexibiliteit maakt WinScribe geschikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder het ver­pakken van vers fruit, salades, vlees (waren), kaas, maaltijden, nootjes, koekjes, snoep en tapenades en is daarmee toepasbaar voor zowel open als gasdichte verpakkingen.

 

WinScribe resulteert in een aanzienlijke materiaalbesparing en is daarnaast ook nog eens goed recyclebaar. Verder draagt de hersluitbare folie bij aan een positieve merk­ en productwaardering, dankzij het uiterst gebruiksvriendelijke design. Dankzij de gladde ‘schil’ gaat de verpakking eenvoudig en netjes open. Na gebruik kan de verpakking lek­dicht worden gesloten, waardoor de inhoud  optimaal bewaard blijft, waardoor voedselver­spilling tegengegaan wordt.

 

Voor meer informatie: www.vanderwindt.com.