Wissel_aan_de_top_bij_Covestro_in_Antwerpen_-_Covestro_-_low_res_-_Georg_Wagner__Volker_Weintritt.jpg
Nieuws

Wissel aan de top bij Covestro in Antwerpen

Vanaf 1 december wordt Georg Wagner managing director van de Antwerpse productievestiging van Covestro. Hij vervangt in die hoedanigheid Volker Weintritt, die na meer dan 7 jaar afscheid neemt van Antwerpen om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen de Covestro-groep.

 

De 50-jarige Georg Wagner behaalde zijn doctoraat in Chemical Engineering aan de universiteit van Karlsruhe. Rond de eeuwwisseling startte hij zijn carrière bij Bayer in de afdeling ‘Central Technology’. Sindsdien vervulde hij verschillende functies in R&D, engineering, asset management, productie, strategie en HSEQ in kleine en grote sites in Duitsland, de VS en Zuid-Afrika. Gedurende dit carrièretraject was hij ook al hoofd Productie en Technologie van enkele andere productiebedrijven binnen de groep.

 

Georg Wagner: ‘Ik start met veel enthousiasme in deze nieuwe rol. Antwerpen is een van de grootste productievestigingen van de Covestro-groep. Met activiteiten in zowel het business-segment polycarbonaten als polyurethanen is het ook een veelzijdige productielocatie. Ik kijk ernaar uit om samen met de Antwerpse collega’s de productie verder te zetten tijdens de komende jaren. Tegelijk kijk ik uit naar een mooie toekomst voor Antwerpen met de geplande investering voor de uitbreiding van de anilineproductie. Die zou binnen ongeveer 3 jaar klaar moeten zijn voor opstart.’

 

Volker Weintritt leidde de Antwerpse productiesite sinds april 2012 en draagt vanaf 1 december de leiding over aan Georg Wagner. Hij zal Antwerpen echter niet volledig achter zich laten. In zijn nieuwe rol blijft hij betrokken bij de Antwerpse productiesite als hoofd van het Steering Comité dat de aangekondigde investering en productie-uitbreiding voor aniline zal realiseren.  

 

Volker Weintritt: ‘Ik sluit op 1 december een hoofdstuk in mijn carrière af, maar kijk met veel voldoening terug op mijn periode als managing director hier in Antwerpen. Ik ben dan ook blij dat ik in mijn toekomstige rol nog met de Antwerpse productievestiging verbonden zal blijven. Ik wens mijn opvolger Georg Wagner alvast alle succes toe!’

 

Foto boven artikel: Georg Wagner (links) en Volker Weintritt. | © Covestro / Michel Wiegandt