DPI_Jaarvergadering_The_Role_of_Plastics_in_the_Circular_Economy_Today_and_Tomorrow.jpg
Nieuws

DPI Jaarvergadering in teken van wisseling directeur

De Jaarvergadering 2019 van DPI, het samenwerkingsplatform voor vraaggestuurd onderzoek op het gebied van polymeren, vindt plaats op dinsdag 12 november a.s. in Eindhoven, en staat in het teken van de aanstaande directiewisseling.

 

Een belangrijk onderdeel van het programma is dan ook het afscheid van Dr. Jacques Joosten, die na 14 jaar als directeur van DPI de organisatie gaat verlaten. Tijdens de bijeenkomst zal DPI een mededeling doen over de opvolging van de heer Joosten.

 

Plastics zijn momenteel veel in het nieuws. Hoewel deze polymere materialen ons talrijke voordelen hebben gebracht, vormen ze vandaag de dag in toenemende mate uitdagingen voor de maatschappij en de natuur. De jaarvergadering heeft als thema ‘The Role of Plastics in the Circular Economy, Today and Tomorrow’. Binnen dit thema zal een paneldiscussie plaatsvinden onder leiding van Joris Luyendijk, bekend journalist, auteur en antropoloog. De paneldiscussie zal zich toespitsen op een zeer actueel onderwerp: hoe om te gaan met plastic afval, met name afval dat bestaat uit wegwerp plastic verpakkingen. De deelnemers aan de paneldiscussie vertegenwoordigen verschillende segmenten uit de plastic waardeketen.

 

De jaarvergadering biedt tevens bij uitstek de mogelijkheid om het verleden en heden van DPI de revue te laten passeren (onderzoek, nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de polymeer-/kunststoffenindustrie, de rol die DPI op dit gebied heeft gespeeld en de geschiedenis en groei van het DPI samenwerkingsplatform) en een blik te werpen op de toekomst.

 

Aanmelden kan gratis via de link onderaan deze website: https://www.polymers.nl/home/programme-annual-meeting-2019.

 

Programma DPI Jaarvergadering en praktische informatie

Programma_DPI_Jaarvergadering_en_praktische_informatie_-_compleet.png