Solvay_gaat_voldoen_aan_groeiende_vraag_naar_hoogwaardige_afdichtingstoepassingen_-_Spinetta_Marengo.jpg
Nieuws

Solvay gaat voldoen aan groeiende vraag naar hoogwaardige afdichtingstoepassingen

Solvay zal de productiecapaciteit van haar Tecnoflon® FKM-peroxidehardende fluorelastomeer met bijna een derde verhogen in haar fabriek in Spinetta Marengo, Italië, om te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar hoogwaardige afdichtingstoepassingen in de auto-, olie- & gas- en halfgeleiderindustrie.

 

Deze extra capaciteit komt naar verwachting tegen mei 2021 op gang en volgt op de recente capaciteitsverhogingen in dezelfde site en in Solvays ultramoderne Tecnoflon® FKM-fabriek in Changshu, China. Solvay, met haar ongeëvenaarde portefeuille van Specialty Polymers, produceert Tecnoflon® FKM eveneens in de Verenigde Staten.

 

‘Solvay heeft de laatste jaren haar leiderspositie in Tecnoflon® FKM-fluorelastomeren geglobaliseerd door onze voetafdruk in Europa, de Verenigde Staten en China uit te breiden. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en onze technologische expertise zijn we in staat om de groeiende vraag van onze klanten naar deze geavanceerde materialen consequent te dienen en te anticiperen. Deze investering verstevigt ons leiderschap in peroxidehardend FKM met innovatieve toepassingen, zoals hypermoderne turbocompressorontwerpen die het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot verminderen en kleinere, lichtere motoren mogelijk maken’, zei Augusto Di Donfrancesco, lid van het Uitvoerend Comité van Solvay. 

 

Tecnoflon® FKM wordt gebruikt in verbrandingsmotoren met lage uitstoot, in hybride en elektrische voertuigen, in toepassingen zoals uitlaatgasrecirculatie, turboladerslangen, afdichtingen en pakkingen waar ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en chemische vloeistoffen. Het wordt eveneens gebruikt in de halfgeleiderindustrie en in draagbare elektronica waar ze bijdragen aan een zeer zuivere omgeving.

 

Foto boven artikel: De fabriek in Spinetta Marengo, Italië. Foto: Solvay.