EuPC_ondertekent_akte_Circular_Plastics_Alliance_-.JPG.jpg
Nieuws

EuPC ondertekent akte Circular Plastics Alliance

Meer dan 100 partners hebben in Brussel de oprichtingsakte van de Circular Plastics Alliance gepresenteerd en aangenomen. De akte beschrijft de visie van de alliantie voor meer gerecycleerde kunststoffen in Europa, evenals hun toezeggingen voor actie om de EU-doelstelling te halen om tegen 2025 jaarlijks 10 miljoen ton gerecycleerde kunststoffen in producten in de EU op te nemen.

 

Tijdens het evenement ondertekende Alexandre Dangis, Managing Director van EuPC, de akte namens de Europese kunststofverwerkende industrie. EuPC is een van de vele private en publieke stakeholders die betrokken zijn bij de waardeketens van kunststoffen die zich hebben verenigd in de Circular Plastics Alliance – ondersteund door de Europese Commissie – om het gebruik van meer gerecyclede kunststoffen in Europa te bevorderen door vrijwillige actie. De meer dan 100 ondertekenaars verklaren hun engagement om deze doelstelling te bereiken door samen te werken langs de waardeketens van kunststof, inclusief alle relevante publieke en private actoren in heel Europa. Tegelijkertijd waarborgen zij de functionaliteiten van kunststofproducten en verpakkingen, zonder afbreuk te doen aan consumentenbescherming, veiligheid en hygiëne.

 

Alle organisaties, bedrijven en overheden die willen bijdragen aan het nakomen van de verplichtingen van de alliantie kunnen de akte mede-ondertekenen. Meer informatie is hier beschikbaar. De oprichtingsakte is hier te vinden.