Covestro_verkoopt_de_Europese_bedrijfstak_voor_polycarbonaatplaten_aan_de_Groep_Serafin.jpg
Nieuws

Covestro verkoopt de Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten aan de Groep Serafin

Materiaalfabrikant Covestro heeft een overeenkomst getekend met de Groep Serafin voor de verkoop van de Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten. Polycarbonaatplaten zijn uitermate breukbestendig en worden voornamelijk gebruikt ter bescherming van industriële installaties, in bouwsystemen en publiciteitstoepassingen.

 

De bedrijfstak voor polycarbonaatplaten omvat productie-eenheden in België en Italië, de centrale managementactiviteiten en de verkoopondersteuning in Europa, die samen een totale omzet van zo’n 130 miljoen euro (2018) genereren. In België gaat het specifiek om Covestro (Tielt) NV, een expertisecentrum inzake kunststofverwerking gelegen langs de Wakkensesteenweg in Tielt. Het bedrijf stelt om en bij 160 medewerkers tewerk en produceert via extrusie hoogwaardige Makrolon®-polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blend-materialen.

 

De beslissing tot verkoop werd genomen in het kader van Covestro’s doorlopend portfolio-optimalisatieproces, waar de desinvestering van de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten deel van uitmaakt. De verkoop van de Europese vestigingen is een vervolg van de eerdere beslissing tot verkoop van de vestigingen in respectievelijk Noord-Amerika en India in 2018 en conversie van de vestiging in Guangzhou (China) tot een productielocatie waar speciale folies worden vervaardigd.

 

Na een grondige evaluatie heeft Covestro besloten dat de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten niet langer past in de langetermijnstrategie van het segment polycarbonaten. In de toekomst zal Covestro zich binnen dit segment richten op meer gedifferentieerde toepassingen. Covestro en Serafin zijn overeengekomen de financiële details van de transactie niet openbaar te maken. De transactie dient finaal nog goedgekeurd te worden door de relevante antitrustautoriteiten. De overeenkomst zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond worden.

 

De in München gevestigde Serafin-Groep richt zijn investeringen op gerenommeerde kleine en middelgrote bedrijven in industriële sectoren. Op basis van zijn sterke marktpositie is Serafin van plan de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten uit te bouwen tot een middelgroot bedrijf met een grote flexibiliteit en een grote klantgerichtheid. De activiteiten, waarbij in totaal 250 medewerkers betrokken zijn, zullen op alle locaties worden voortgezet. Covestro zal voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen blijven.