Minister-president_Rutte_op_werkbezoek_bij_Promolding.JPG.jpg
Nieuws

Minister-president Rutte op werkbezoek bij Promolding

Dinsdag 16 juli was minister-president Mark Rutte te gast bij spuitgiet- en productontwikkelspecialist Promolding. Samen met de voorzitter van de FME, Ineke Dezentjé-Hamming en de CEO’s van Siemens, Scania, VDL, KMWE, Vekon en Johnson&Johnson spraken Menco Verduin en Jac. Gofers in een rondetafelgesprek over het verder tot bloei brengen van de maakindustrie in Nederland.

 

Samen nadenken over het versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van de technologische industrie is belangrijk, want door met digitalisering en robotisering de productieprocessen te innoveren kan onze maakindustrie internationaal concurrerend blijven. Na de uitwisseling van ideeën en gedachten hierover, kreeg het gezelschap een rondleiding door de productiehal, alwaar uitleg werd gegeven over de ontwikkeling van producten waaraan op dit moment gewerkt wordt.

 

Rutte prees de mooie, innovatieve industrie in Nederland met haar prachtige, maatschappelijke toepassingen voor technische, industriële producten. Vervolgens ging hij met verschillende ondernemers van FME-lidbedrijven om tafel om te horen wat er speelt binnen de technologische industrie. Hoe gaan we meer mensen voor de techniek opleiden? Hoe kunnen we de innovatiekracht van Nederland door samenwerking op peil houden? Ook het belang van een sociaal model dat stabiliteit en rust brengt, kwam aan de orde.

 

De FME werkt aan een versterkingsagenda met voorstellen om de economie sterk te houden en voorbereid te zijn op een mogelijke crisis. Ineke Dezentjé Hamming: ‘China is niet het probleem. Het probleem is Europa. We moeten veel beter gaan samenwerken en investeren in bijvoorbeeld innovatie, skills en Artificial Intelligence.’