DOMO_Chemicals_ondertekent_overeenkomst_voor_de_overname_van_Solvays_Performance_Polyamides_Business_in_Europa.jpg
Nieuws

DOMO Chemicals neemt Solvay’s Performance Polyamides Business in Europa over

DOMO Chemicals en Solvay hebben een overeenkomst getekend voor de overname van Solvay's hoogwaardige polyamide-activiteiten in Europa door DOMO. De deal omvat de Engineering Plastics-activiteiten in Frankrijk en Polen, de High Performance Fibers-activiteiten in Frankrijk en de Polymer and Intermediates-activiteiten in Frankrijk, Spanje en Polen. Een joint venture tussen BASF en DOMO voor de productie van een belangrijke grondstof adipinezuur maakt eveneens deel uit van de overeenkomst.

 

De business omvat productie, verkoop, technische ondersteuning, R&D en Innovation services met een gezamenlijke personeelsbezetting van ongeveer 1100 medewerkers. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de bevoegde mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting aan het einde van Q4 2019 worden afgerond. De door DOMO te betalen aankoopprijs op een kas- en schuldenvrije basis zou ongeveer 300 miljoen euro bedragen.

 

De overname zal Domo Chemicals' engineered materials-activiteiten, gebaseerd op hoogwaardige technische polyamidepolymeren, aanzienlijk versterken en van het bedrijf een Europees marktleider maken. Het resultaat: een robuust geïntegreerd bedrijf met unieke technologische know-how en een gegarandeerde aanvoer van strategische grondstoffen. Door de overname zal de omzet van Domo Chemicals groeien van 900 miljoen euro naar 1600 miljoen euro.

 

Alex Segers, CEO van DOMO Chemicals, noemde de acquisitie een belangrijke stap voorwaarts. ‘We kijken uit naar de integratie van de diverse teams en talenten van beide bedrijven die onze service en portfolio in belangrijke mate gaan verbreden, ondersteund door een sterk innovatieplatform als motor voor onze duurzame groei. De sterke reputatie van het merk Technyl® is een perfecte aanvulling op het polyamideportfolio van DOMO. Deze acquisitie biedt ongetwijfeld mooie ontwikkelingskansen voor alle medewerkers van beide bedrijven.’