Opstart_Sabic_PPE-fabriek_in_Bergen_op_Zoom_komt_in_zicht.jpg
Nieuws

Opstart Sabic PPE-fabriek in Bergen op Zoom komt in zicht

Het team voor de nieuwe SABIC polyfenyleenether (PPE) fabriek is bijna compleet. Na een lokale en regionale wervingsactie heeft de onderneming 49 van de 59 arbeidsplaatsen ingevuld. In de loop van 2020 wordt alles getest en in bedrijf genomen, met als doel de fabriek op een veilige manier te laten werken en poeder van de juiste kwaliteit te leveren. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met een aantal regionale en lokale partijen om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten om de fabriek weer operationeel te krijgen.

 

De operationele groep bestaat uit zowel huidige SABIC-medewerkers met PPE-ervaring, proces operators die net klaar zijn met hun opleiding en ervaren chemische operators. Er zijn nog een aantal functies in te vullen, waarvoor SABIC specifiek op zoek is naar mid-career Chemische Operators. Dit zijn mensen die al ruime ervaring (minimaal 5 jaar) hebben in de chemische industrie en die de unieke kans willen grijpen om een nieuwe chemische fabriek in bedrijf te nemen en daarna mee te werken aan de toekomst van SABIC in Bergen op Zoom. Daarnaast zijn er nog enkele vacatures in onderhoud, planning, logistiek en quality control. 

 

Dieter Hollmann, algemeen directeur van SABIC Bergen op Zoom, zegt: 'Dit is een unieke kans – "a once in a life-time opportunity". Vooral voor iemand die al ervaring heeft in de chemische industrie is het opstarten van een nieuwe fabriek het mooiste wat je professioneel kunt meemaken. SABIC biedt een aantrekkelijk en competitief arbeidsvoorwaardenpakket, ook voor medewerkers die al elders werkzaam zijn in de chemische industrie. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk carrièreperspectief voor verdere doorgroei in de loopbaan, zowel in het vakgebied van chemisch operator als de doorgroei naar andere functies.'

 

Hollmann zegt positief verrast te zijn over het aantal geïnteresseerden: 'Tot nu toe hebben meer dan 400 sollicitanten hun belangstelling getoond in SABIC. Hierdoor zijn we in staat geweest om niet alleen de PPE-vacatures in te vullen, maar ook verschillende sollicitanten een andere passende functie te bieden bij SABIC. En dat is nodig ook! We blijven ook na de PPE herstart, op zoek naar Operators, Technicians en Engineers, en nog vele andere functies. Kortweg, mensen die een bijdrage willen leveren aan de toekomst van de Bergen op Zoom site. Door nu mensen aan te nemen en op te leiden, kunnen we een goede kennisoverdracht garanderen op het moment dat medewerkers met pensioen gaan.'

  

Foto boven artikel: 

Het team voor de nieuwe SABIC polyfenyleenether (PPE) fabriek is bijna compleet. Na een lokale en regionale wervingsactie heeft de onderneming 49 van de 59 arbeidsplaatsen ingevuld.