E-Comply_gedegen_procesaanpak_geeft_grip_op_wet-_en_regelgeving_energiebesparing_1.jpg
Nieuws

E-Comply: gedegen procesaanpak geeft grip op wet- en regelgeving energiebesparing

De Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en BlueTerra Energy Experts hebben de samenwerkingsoverkomst ondertekend om leden van de brancheorganisatie te ondersteunen bij de energietransitie. Zij lanceren de procesaanpak E-Comply om de bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie te ondersteunen in de huidige en toekomstige energiewet- en regelgeving.


Bedrijven actief in de rubber en kunststof moeten voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing, de energietransitie en CO2-besparing. NRK ondersteunt haar huidige leden en niet-leden bij het realiseren van deze doelstellingen. BlueTerra Energy Experts en NRK hebben hiervoor de aanpak ‘E-Comply’ ontwikkeld. Deze procesaanpak zorgt ervoor dat organisaties voldoen aan de wettelijke verplichtingen en de gevraagde energiereductie van -49% in 2030. 

 

E-Comply: geheel compliant voor een vaste fee

Organisaties die gebruik maken van E-Comply betalen een fee aan NRK en krijgen hiervoor gedurende vier jaar lang begeleiding bij het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zij krijgen onder andere informatie, trainingen en advies op maat. BlueTerra Energy Experts bepaalt met NRK hoe het traject eruit ziet (blauwdruk), waar uitvoerende partners aan moeten voldoen en zij bewaken de kwaliteit van de adviezen en acties. Hierdoor weet de gebruikers van E-Comply zeker dat zij werken aan de juiste stappen om te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving. NRK zorgt voor gekwalificeerde consultants en adviseurs om de organisaties begeleiden. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij de NRK. Meer informatie kunt u vinden op de NRK website.

 

Project Energiebesparing Gelderland

De ontwikkeling van E-Comply is mede mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van de Provincie Gelderland. Daarnaast krijgen individuele Gelderse bedrijven een subsidie van € 1.000.

 

Meer informatie

De komende periode zal E-Comply verder worden ontwikkeld en zullen leden benaderd worden deel te nemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Martin van Dord, NRK, vandord@nrk.nl, tel. 06-23426593 of Michiel Steerneman, Blue Terra, michiel.steerneman@blueterra.nl, tel. 088- 520 0400.