Met_Meusburger_in_5_minuten_naar_de_hotrunner-matrijs.jpg
Nieuws

Met Meusburger in 5 minuten naar de hotrunner-matrijs

Met de fonkelnieuwe Meusburger configurator voor hotrunner-matrijzen wordt een complete matrijsopbouw inclusief hotrunner-verdeler in slechts een paar muisklikken individueel samengesteld. Daarbij overtuigt de configurator door maximale flexibiliteit, onmiddelijke aanmaak van de 3D-gegevens en directe prijsopgave. Deze wereldprimeur in de markt is het resultaat van de zeer goede samenwerking tussen Meusburger en PSG.

 

De nieuwe Meusburger configurator voor de exclusieve hotrunner-matrijzen biedt vanaf nu de mogelijkheid tot een individuele selectie van de hotrunner-verdeler en voor een flexibele positionering van de spuitneuzen en de gehele verdeler in de verdeelplaat. De dikte van de verdeelplaat FH 63 en de spuitneuslengte worden op basis van diverse in de configurator ingevoerde parameters automatisch berekend. Bij de keuze van de matrijsgrootte toont de dynamische weergave optimaal de verhouding tussen de verdeler en de verdeelplaat. Zo wordt bij twijfel de eerstvolgende grotere of kleinere plaat geselecteerd. Na de configuratie van het temperatuurregelsysteem worden tot slot het materiaal van de verdeelplaat en alle andere platen voor de complete matrijsopbouw geselecteerd.

 

3D-gegevens en prijsopgave

Tijdens de configuratie ziet u al een live-weergave van de verdeler. Zo kunnen individuele aanpassingen direct op het beeldscherm worden gevolgd en bewerkt. Aan het einde van het proces worden de 3D-gegevens direct aangemaakt en kunnen deze meteen door de klant worden gedownload. Een ander voordeel is de directe prijscalculatie. Zo kan de constructeur zich tijdens de constructie van de matrijs concentreren op andere zaken en waardevolle tijd besparen.

 

Korte levertijd van het complete pakket

Aanvullend bij de hotrunner-matrijs kunnen ook de benodigde E-delen en het juiste toebehoren direct bij Meusburger besteld worden. Zo krijgt de klant alles uit een hand in slechts één bestelling. De individueel geselecteerde componenten van de hotrunner-matrijs worden binnen de kortst mogelijke tijd geleverd in de hoge kwaliteit die u gewend bent. Terwijl de verdeler kant-en-klaar gemonteerd wordt verzonden, ontvangt de klant de hotrunner-matrijs zoals gewoonlijk in losse componenten. Aangezien deze niet gedemonteerd moeten worden om volgende productiestappen uit te voeren, zijn de componenten wezenlijk sneller beschikbaar voor de aansluitende bewerking.

 

Standaardisatie op het gebied van hotrunners

‘Na de overname van PSG in het jaar 2016 is dit een volgende stap richting standaardisatie op het gebied van de hotrunner-systemen. De zeer goede samenwerking binnen de Meusburger Group leidt hier tot een uitbreiding van projectgerelateerde activiteiten’, aldus directeur Guntram Meusburger over de invoering van de nieuwe productgroep.