Bijeenkomst_Onderzoek_innovatie_en_normalisatie_een_gouden_combinatie.jpg
Nieuws

Bijeenkomst ‘Onderzoek, innovatie en normalisatie: een gouden combinatie?’

Op dinsdag 25 juni organiseert NEN een interactieve bijeenkomst voor organisaties die actief zijn op het gebied van onderzoek en innovatie. Doel van deze bijeenkomst is te laten zien hoe onderzoek, innovatie en normalisatie elkaar kunnen versterken. De bijeenkomst vindt plaats bij ‘the Green Village’ in Delft.

Normalisatie kan een belangrijke bijdrage leveren als het integraal onderdeel vormt van de onderzoeks- en innovatiecyclus. Met deze bijeenkomst helpt NEN organisaties op het gebied van onderzoek en innovatie hun kennis te vergroten over de mogelijkheden om normalisatie te gebruiken als een middel. Hetzij voor marktimplementatie dan wel het verder brengen van onderzoeksresultaten. Ook worden er actuele praktijkcases uitgewerkt op het gebied van circulaire economie, energietransitie, klimaatadaptatie en de watersector.Programma

In de ochtend wordt ingegaan op de rol van normalisatie: het maken van afspraken over producten, diensten en processen. Organisaties vertellen over de wijze waarop normalisatie hen ondersteunt bij het creëren van draagvlak en vermarkten van innovaties, of het verkrijgen van erkenning voor onderzoeksresultaten. Daarnaast laten we zien hoe normalisatie toegang biedt tot een groot internationaal netwerk. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Octrooicentrum Nederland presenteren over respectievelijk de rol van innovatie en bescherming van technische ideeën.

 

In de middag gaan deelnemers aan de slag met concrete cases op het gebied van circulaire economie, energietransitie, klimaatadaptatie en watermanagement. Aan de hand van deze sessie wordt per case vastgesteld wat nodig is om innovatieve oplossingen verder te brengen en waar afspraken een rol kunnen spelen om deze transities te versnellen.

 

Voor wie?

Iedereen die actief is binnen de Nederlandse onderzoeks- en innovatie wereld en graag meer wil weten over de mogelijkheden die normalisatie biedt is welkom. Mogelijk geïnteresseerden zijn medewerkers van grote bedrijven tot mkb, universiteiten, onderzoekinstituten tot innovatieve startups en branche-organisaties. Het middagdeel is in het bijzonder interessant voor belanghebbenden die direct relateren aan de verschillende actuele praktijkcases.

 

Aanmelden

Meer informatie of direct aanmelden? Inschrijven voor beide dagdelen is mogelijk via NEN Evenementen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 25 juni bij ‘the Green Village’ in Delft, van 9.00 - 16.00 uur, met aansluitend een borrel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het evenement kan contact worden opgenomen met Marc Balder, Project Coördinator Milieu & Maatschappij, telefoon 015 2 690 303 of e-mail mm@nen.nl; of Femke Werkman-Bakker, Marketing Adviseur, telefoon 015 2 690 407 of e-mail marketingno@nen.nl.