Avans_zamelt_petflessen_apart_in_met_PETman_en_petflesautomaten_-_PETman_en_petflesautomaat.jpg
Nieuws

Avans zamelt petflessen apart in met PETman en petflesautomaten

Vanaf heden zamelt Avans Hogeschool petflessen apart in met de PETman: een reuze petfles van 1,80 meter hoog. De PETman is ontwikkeld voor het inzamelen van plastic flesjes. Ook zet de school petflesautomaten in. Alle twaalf locaties in ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Roosendaal starten met het inzamelen in samenwerking met Coca Cola en cateraar Eurest.

Studenten en medewerkers ontvangen voor iedere ingeleverde petfles 10 eurocent korting op aankopen bij de horecagelegenheden op Avans-locaties. Avans is gestart met het apart inzamelen van petflessen om de hoeveelheid zwerfaval te verminderen en ook de inzameling van petmateriaal te stimuleren. Het gescheiden inzamelen van petflessen zorgt voor een betere afvalscheiding. De plastic flessen zijn eenvoudig te verwerken tot nieuwe producten zoals plastic bakjes of nieuwe flessen.

Knapzak Benelux zocht naar een manier om afval scheiden leuker te maken. Ze ontwikkelden daarom de ‘man’-serie die bestaat uit de PET-, CAN-, CUP- en TRASHman. De vier bakken vallen net wat meer op dan een gewone prullenbak waardoor je meer geneigd bent hier je troep in te gooien. De serie spreekt voor zich. In de reuze petfles PETman gooi je je plastic flesje weg. De CANman is goed voor metalen blikjes, in de CUPman deponeer je je kartonnen of plastic bekers en in de TRASHman hoort restafval.