Novio_Packaging_Group_neemt_FlacopacDeflaco_over.jpg
Nieuws

Novio Packaging Group neemt Flacopac/Deflaco over

De internationale Novio Packaging Group neemt per direct de Duits-Zwitserse verpakkingsspecialist Flacopac/Deflaco over. Hiermee neemt de Europese dekking en slagkracht van het Nederlandse Novio Packaging Group opnieuw aanzienlijk toe.

 

Novio Packaging Group, dat in 2018 ook al Haal Verpakkingen BV en Scandinavian Packaging AS overnam, verstevigt zijn distributiekanalen en Europese afzetgebied in 2019 opnieuw met de overname van Flacopac (Duitsland) en zusterbedrijf Deflaco (Zwitserland). Ook het dienstenpakket en het productaanbod breiden hiermee aanzienlijk uit.

 

‘Door onze krachten te bundelen, creëren we een breder aanbod in met name het cosmetisch - en parfumassortiment. En met stevige landen als Duitsland en Zwitserland in ons afzetgebied, versterken we onze Europese positie nog meer’, zeggen Novio Packaging Group-directeuren Marck Jansen en Erik Trum. ‘Samen met de hoogwaardige service en de kwaliteitswaarden van Flacopac/Deflaco kunnen we onze internationale slagkracht verder professioneel uitbreiden.’

 

Innovaties

Ook Facopac/Deflaco kijkt vol vertrouwen vooruit. CEO Jürgen Schmidt: ‘Met Novio Packaging Group kunnen we onze producten én innovaties verder ontwikkelen en Europees vermarkten. Met die sterkere inkooppower en uitbreiding van het assortiment is deze professionaliseringsslag ongetwijfeld een stap naar een nóg mooiere toekomst. Voor Novio Packaging Group, voor ons, en vooral voor onze klanten.’


Flacopac en Deflaco zetten hun ontwikkeling voort op hun huidige vestigingsplaatsen. Er zijn geen personeelswijzigingen gepland. Jürgen Schmidt blijft als adviseur verbonden aan beide ondernemingen. Hans-Jürgen Schmidt blijft directeur van Flacopac. Melanie von Escher blijft bestuurder van het door haar in 2015 opgerichte Deflaco. Beide ondernemingen handelen het komende jaar verder onder hun huidige naam.