The_Compound_Company_verkrijgt_meerderheidsaandeel_in_Transmare_Compounding_BV.PNG.png
Nieuws

The Compound Company verkrijgt meerderheidsaandeel in Transmare Compounding BV

The Compound Company uit Enschede heeft per 14 december 2018, samen met een nieuw management, een meerderheidsaandeel verkregen in Transmare Compounding BV te Roermond. De huidige aandeelhouder Henk-Jan Aarsen behoudt een minderheidsaandeel.

Transmare Compounding blijft actief als zelfstandig bedrijf waarbij The Compound Company technische en financiële ondersteuning zal bieden. Beide bedrijven gaan synergie behalen door middel van intensieve samenwerking op het gebeid van productontwikkeling, Sales & Marketing, en productie. ‘De afgelopen weken hebben we met het team van Transmare hard gewerkt om de overgang voorspoedig te laten verlopen. Daarnaast zijn we een verbeterprogramma gestart ten behoeve van productkwaliteit, de flexibiliteit en natuurlijk de service voor de klanten’, aldus Stijn van den Brekel, de nieuwe Algemeen Directeur van Transmare Compounding BV. ‘Samen met mijn mede-directeur Thomas van het Kaar kijk ik er naar uit om het team van Transmare te versterken en de plannen uit te voeren. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor nieuwe en bestaande klanten (nog) beter zullen kunnen gaan bedienen.’ Het nieuwe management heeft meer dan 30 jaren ervaring in de kunststofverwerkende industrie, zowel in productie als in management.

Simon Put, de Algemeen Directeur van The Compound Company, zegt hierop: ‘We heten het team van Transmare van harte welkom bij de groep. Na het oprichten van onze joint-venture in Indonesië en de zojuist aangekondigde uitbreiding in Enschede is dit nog een nieuwe stap in onze groeistrategie. Hiermee verstevigen wij onze positie als producent van thermoplastische compounds in Europa, en krijgen we toegang tot nieuwe producten, extra productiecapaciteit, als ook waardevolle technische “skills” van de huidige bezetting van Transmare. De combinatie van bedrijven zorgt voor extra kritische massa voor het EcoForte portfolio van gespecialiseerde compounds, maar ook voor extra capaciteit voor onze loonwerkzaamheden. In het licht van de huidige marktvraag, kunnen we extra capaciteit van Transmare goed gebruiken.’

Peter Wolf, de voormalige directeur en aandeelhouder van de Transmare Group, heeft Transmare Distribution overgenomen. Deze handelsmaatschappij blijft een belangrijke zakenpartner van Transmare Compounding.