Nieuwe_Tuimeldroger_Cumapol_Emmen.jpg
Nieuws

Cumapol opent nieuwe Tuimeldroger

Op 5 oktober jl. opende Cumapol Emmen, specialist in recycling, een splinternieuwe tuimeldroger tijdens de VNCI-jubileumbijeenkomst 'Behind the Scenes@Emmen.

 

Tijdens de VNCI Behind the scenes is deze nieuwe Tuimeldroger feestelijk geopend. Marco Brons (Cumapol), Bernard Wientjes (Voorzitter VNCI) en Edwin ter Velde (Clean2Antarctica) mochten op de knop drukken.

 

Capaciteitsuitbreiding voor Cumapol Emmen

De afgelopen maanden is bij Cumapol Emmen hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Tuimeldroger.  Met deze Tuimeldroger kan Cumapol nog meer producten in kleinere hoeveelheden in eigen beheer kristalliseren, drogen en/of nacondenseren. De droger is geschikt voor batches van 20 ton, of net iets minder. Marco Brons, technisch directeur van Cumapol legt uit waarom de uitbreiding nodig is: ‘Gezien de veranderingen in de markt op het gebied van biobased en circulaire kunststoffen is het belangrijk om te blijven investeren in productie-apparatuur, zodat we flexibel en innovatief blijven en voorop kunnen lopen met het ontwikkelen van nieuwe specialistische producten. De uitbreiding van de nacondensatiecapaciteit zorgt ervoor dat we complexere producten kunnen produceren zonder een groot risico op off-spec en/of contaminatie van andere producten.’  

Cumapol kan flakes van PET flessen mechanisch recyclen tot Custom Made Polyesters. Kijk voor meer informatie op www.cumapol.com.