VNCI_100.jpg
Nieuws

VNCI vanaf nu Koninklijk

Tijdens het jubileumfeest ter ere van het 100-jarig bestaan van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag heeft de VNCI het Predicaat ‘Koninklijk’ mogen ontvangen. VNCI-voorzitter Bernard Wientjes en directeur Colette Alma namen het predicaat in ontvangst uit handen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit.

Op 17 mei 1918 kwamen vertegenwoordigers van 21 chemische en farmaceutische bedrijven bijeen voor de oprichting van de Vereeniging van de Nederlandsche Chemische Industrie. 100 jaar later maakt de Koninklijke VNCI zich nog steeds sterk voor een veelheid van gezamenlijke belangen op het gebied van veiligheid, gezondheid & milieu, energie & klimaat, innovatie & human capital en ondernemerschap. Bij de Koninklijke VNCI zijn bedrijven, verenigingen en donateurs aangesloten. Samen met de leden van 10 geassocieerde lid-verenigingen zijn meer dan 600 ondernemingen direct of indirect aangesloten.

Om het predicaat Koninklijk te mogen ontvangen moet een vereniging aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de vereniging onder andere zeer belangrijk zijn in haar vakgebied en minstens 100 jaar bestaan.