img00001740.jpg
Nieuws

Bernard Wientjes nieuwe voorzitter VNCI

De leden van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) hebben Bernard Wientjes benoemd tot hun nieuwe voorzitter. De oud-ondernemer uit de kunststofindustrie en voormalig voorzitter van VNO-NCW gaat per direct aan de slag voor de VNCI. Daarnaast blijft hij voorzitter van de Taskforce Bouwagenda en voorzitter van de raad van commissarissen van KPMG.

Wientjes: ‘De chemische industrie is een prachtige en cruciale sector. Daarom ga ik met heel veel genoegen aan de slag voor deze bedrijven, die een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. De komende periode ga ik op bezoek bij de chemiebedrijven en in gesprek met fans en critici van de sector. Zo vorm ik mij een beeld over de belangrijkste opgaves van de sector, zoals de transitie naar een CO2-arme industrie, de effecten van stoffen in interactie met mens en milieu en de discussie met de samenleving over chemie’.

Vertrekkend voorzitter Mark Williams is zeer verheugd met de komst van Wientjes. ‘Nooit eerder had onze vereniging een externe voorzitter. De chemische industrie heeft veel issues waarin een goede en professionele relatie met de overheid en andere belanghebbenden cruciaal is. Dit vraagt om een voorzitter die onafhankelijk en doelgericht de belangen van de gehele sector kan dienen. Met Bernard Wientjes krijgen wij een voorzitter die dat als geen ander kan. Ik kijk uit naar de samenwerking met hem.’

Mark Williams treedt terug als voorzitter, maar blijft lid van het dagelijks bestuur van de vereniging. Bij de VNCI zijn bedrijven, verenigingen en donateurs aangesloten. Samen met de leden van tien geassocieerde lid-verenigingen zijn meer dan zeshonderd ondernemingen direct of indirect aangesloten.