img00001686.jpg
Nieuws

Ten Cate verkoopt composietentak aan Toray

Koninklijke Ten Cate B.V. heeft een overeenkomst gesloten met Toray Industries Inc. voor de overname van TenCate Advanced Composites (TCAC). Toray streeft ernaar de groei van TCAC in de komende jaren verder te versnellen, waarbij de strategie en de investeringsplannen van het TCAC-management geheel worden ondersteund.

TCAC en Toray versterken elkaar met een complementair productaanbod in hoogwaardige composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, communicatie en hoogwaardige industriële markten. Er is een sterke strategische reden voor de transactie, met duidelijke voordelen voor beide bedrijven. Voor Toray is de acquisitie een belangrijke stap in haar strategie om de groei te versnellen en haar hoogwaardige aanbod van thermoplastische en thermohardende composietmaterialen uit te breiden, terwijl Toray profiteert van aanzienlijke synergievoordelen. TCAC verzekert zich dankzij de combinatie met Toray van de toegang tot zeer specifieke koolstofvezels; een cruciaal onderdeel om de behoeften van klanten te ondersteunen. De combinatie van TCAC en Toray versnelt de ontwikkeling van nieuwe producten en innovatiemogelijkheden en versterkt de relaties met klanten

Toray zal TCAC overnemen voor een totale ondernemingswaarde van 930 miljoen euro. De afronding van de beoogde transactie zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van 2018. De transactie is onderworpen aan gebruikelijke goedkeuringen door toezichthoudende instanties. Verder is de overeenkomst onderworpen aan consultatie van de centrale ondernemingsraad van TenCate.