img00001682.jpg
Nieuws

RapidPro 2018: nieuwe generatie 3D-technologieën

De 8e editie van RapidPro staat in het teken van ‘volwassenwording’; van zowel de beurs als de industrie. De focus ligt op alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. Een heel scala aan merken, ruim 100 ervan worden vertegenwoordigd door de 82 exposanten van RapidPro. Hierbij komen diverse additive manufacturing technieken aan bod. Denk aan hierbij aan 3D-printen maar ook aan technieken als CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software zeker niet vergeten.

Gevestigde namen in de industrie staan zij aan zij met ambitieuze start-ups, in een omgeving die uitnodigt tot cross-overs en innovatie.

De lezingen, 35 in totaal verspreid over 2 dagen, richten zich op de thema’s die op dit moment zo actueel zijn in de wereld waarin RapidPro zich begeeft: het vervaardigen van steeds grotere objecten in kortere tijd en het gebruiken een steeds grotere variatie aan materialen in bestaande en nieuwe additive en rapid manufacturing toepassingen. Zo spreekt Gaspare Bugli over de Massivit, die objecten van ruim 2 meter doorsnee kan printen in uren in plaats van dagen.

De verschillende mogelijkheden van metaal 3D-printen hebben een prominente plek in het lezingenprogramma. Meerdere sprekers besteden er aandacht aan, zoals bijvoorbeeld Arnoud Kooij van Layertec die beargumenteert dat metaal 3D-printen voor iedereen kan zijn. Ook Martijn Vanloffelt van 3D Systems, Thomas Bosuyt van Metal Technics 3D, Stephen Cronshaw van Renishaw Benelux en Tom de Bruyne van Laser Cladding Venture laten hun licht schijnen over de industriële toepassingen van metaal in additive en rapid manufacturing. Prof. Em. Dr. Ir. Jan Van Humbeeck van KU Leuven geeft een toelichting over de specifieke nabehandeling die metaal nodig heeft na SLM productie.

Ook het belang en mogelijke positieve impact van 3D-printen op het milieu wordt benoemd, onder andere door spreker Willemijn Peeters van Searious Business, die in haar lezing ingaat op 3D printing door middel van het recyclen van plastic afvalstromen.

De additive en rapid manufacturing industrie is gegroeid door innovaties en het constant zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Omdat RapidPro hier het belang van inziet is voorzien in een speciale demo-area, waar bedrijven hun innovaties tentoon kunnen spreiden. Ook de hall of fame is met dat doel weer aanwezig, groter dan ooit, met nieuwe en inspirerende concepten en toepassingen van technologieën die bezoekers van RapidPro gewend zijn.

 

Praktische info

Wat                             RapidPro
Wanneer                     7 en 8 maart 2018
Waar                           NH Conference Centre Koningshof Veldhoven
Programma                Vakbeurs inclusief congres, workshops en startup award

Ontmoet 30000 vakgenoten en experts. Toegang: gratis

www.rapidpro.nl