Nieuws

NTA 8828 ‘Elektrolassen voor PE’ wordt herzien

In 2016 is de NTA 8828 (Nederlandse Technische Afspraak) gepubliceerd. Deze bevat uniforme afspraken voor het maken van elektrolasverbindingen in PE-leidingen voor gas en drinkwater. In 2018 wordt een beperkte herziening opgesteld.

 

Op basis van NTA 8828 is door de betrokken partijen gewerkt aan een certificeringsschema voor lassers en ook voor lastoezichthouders. Intussen zijn er al veel elektrolassers en lastoezichthouders volgens NTA 8828 gecertificeerd. Zie ook de website.

Bij het intensief gebruiken van NTA 8828 zijn er enkele onduidelijkheden en verbeterwensen naar boven gekomen. Daarom is afgesproken om in 2018, een jaar eerder dan na de gebruikelijke drie jaar, al een herziening van de NTA uit te voeren.

De NTA is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met elektrolasverbindingen in PE-leidingen. Dat blijft niet beperkt tot de voorbereiding en de uitvoering van de laswerkzaamheden, omdat de reikwijdte van de NTA 8828 zich ook uitstrekt over aanpalende werkzaamheden op het gebied van logistiek, toezicht, inspectie, keuring etc.

Als u interesse hebt om mee te doen met de herziening van NTA 8828 neem dan contact op met: Arie de Jong, consultant Bouw & Installatie bij NEN, telefoon 015 269 01 62 of e-mail bi@nen.nl.