Nieuws

Nieuw kunststoffenbeurs in Bad Salzuflen


De kunststofindustrie heeft een nieuw podium gekregen om zich te presenteren. In Bad Salzuflen vindt op 2 en 3 maart 2017 de eerste editie van de nieuwe KIS-beurs plaats, oftewel: ‘Kunststof van idee tot serieproductie.’

De nieuwe beurs heeft als motto ‘Functionaliteit heeft een oorsprong’ en moet, aldus organisator T/Mould Solution GmbH & CoKG, een trefpunt worden waar de professionals en bezoekers elkaar ontmoeten en ideeën uit te wisselen in een aangename sfeer. De kunststofsector onderscheidt zich door een hoge mate van innovativiteit, kennis en creativiteit en dit geldt bovenal voor de regio Oost-Westfalen/Lippe in de deelstaat Nord-Rhein-Westfalen. ‘Deze hele regio wordt gekenmerkt door een cluster van hoogopgeleide professionals en een enorme knowhow,’ staat in de beschrijving van de beurs te lezen. Het biedt een netwerk van kunststofverwerkingsbedrijven, matrijzenbouwers en kennisinstituten dat als keten op mondiaal niveau actief is.

Het is niet de eerste keer dat een kunststoffen vakbeurs in het beursgebouw van Bad Salzuflen georganiseerd wordt. De stad, gelegen in de Duitse deelstaat Nord-Rhein-Westfalen was jarenlang de locatie voor de KMO-beurs, die zich destijds als de Noord Duitse tegenhanger van de Fakuma profileerde. Toen de KMO ten tijde van de economische crisis noodgedwongen ophield te bestaan, is de regio min of meer een witte vlek geworden in het Duitse beursaanbod voor de kunststofindustrie en haar partners. Met het aantrekken van de economie zagen verschillende bedrijven uit de regio nu opnieuw een kans voor een kunststoffenbeurs in Bad Salzuflen.

Op deze eerste editie van de KIS-beurs staan exposanten uit binnen- en buitenland. Bezoekers worden verwacht uit heel Duitsland en de omringende landen, waaronder – gezien de geringe geografische afstand – natuurlijk ook Nederland.
Samen met partners is ook een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld met gastsprekers uit de branche.