Nieuws

Surface 2016 toont nieuwe ontwikkelingen oppervlaktetechniek


Op Surface 2016 staan nieuwe ontwikkelingen en de meerwaarde die oppervlaktebehandeling aan producten kan geven in de spotlights. De tweejaarlijkse vakbeurs brengt het grootste aanbod oppervlaktetechniek van de Benelux bijeen en staat bekend om haar inspirerende exposities en innovaties. De komende editie vindt plaats van 4 t/m 6 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Toegang is gratis via de voorregistratie.

 

Grootste aanbod Benelux bijeen

Ruim 175 gespecialiseerde oppervlaktebehandelaars én toeleveranciers presenteren hun vakmanschap en nieuwe technieken. Surface 2016 geeft inzicht in nieuwe oplossingen voor onder meer afwerking, kleurvastheid, geleiding, hittebestendigheid, conservering, slijtvastheid en hardheid. Oppervlaktebehandeling van o.a. aluminium, kunststof, hout, textiel, composieten, hybride materialen, keramiek en glas komt aan bod.

 

Van techniek tot toevoegen bijzondere eigenschappen

Op het Kleurenplein zijn kleurbeleving en kleurtechniek de thema’s. Op de expositie Colour & Design is dan ook de beleving van kleur met niet 6 maar 12 zintuigen het onderwerp. Productontwikkelaars en architecten kunnen ervaren hoe met kleur te ontwerpen. Op de expo ‘Trots op het werk’ zijn eindproducten te vinden die dankzij oppervlaktetechniek een additionele meerwaarde hebben gekregen. De expositie Wrapping toont presentaties van creatieve folietechniek op auto’s, meubilair, keukens, gevels etc.

 

De expositie ‘Surface Solutions’ geeft per thema inzicht in de nieuwe mogelijkheden van oppervlaktebehandeling. In het Surface Lab kan men kwaliteit ervaren en zelf meegenomen samples op tal van eigenschappen laten testen. Op het Reinigingsplein komen kwaliteitsverbetering en methoden t.b.v. voor- en na-reiniging aan bod. Op de expositie van de ION Borghardt Award zijn de top 10 innovaties te vinden.

 

Informatief voordrachtenprogramma met specifieke thema’s

In naastgelegen zalen worden doorlopend gratis bij te wonen voordrachten over innovaties, de toepassingen en best practices gehouden. Deze gaan o.a. over 3D printing en innovatieve (smart)coatings zoals nano-, geluidsreducerende-, organische- en DCL-coatings. Zie www.surfacevakbeurs.nl voor een overzicht van alle voordrachten.

 

Praktisch

Surface 2016 is alle dagen geopend van 10.00 - 17.00 uur. Op dinsdag 4 oktober om 09.15 uur kan men ook de openingsbijeenkomst bijwonen met o.a. Jeroen Heijs van het Ministerie EZ en de uitreiking van de innovatieprijs ION Borghardt Award.

 

Surface maakt deel uit van de WOT2016, Week van de Oppervlaktetechnologie. Bezoekers kunnen tegelijkertijd de naastgelegen vakbeurs Energie bezoeken.

 

 

Gratis bezoek

Registreer u nu voor en u heeft gratis toegang tot Surface 2016 klik hier.