Nieuws

Avantium gaat samenwerken met Japanse Mitsui

Avantium heeft een overeenkomst getekend met Mitsui & Co., Ltd. (‘Mitsui’) om de 100% duurzame chemische bouwstenen FDCA en PEF te commercialiseren in Azië. Als onderdeel van deze overeenkomst heeft Mitsui het recht om een significante hoeveelheid FDCA te kopen uit de eerste commerciële FDCA-fabriek van Avantium.

Avantium en Mitsui gaan nauw samenwerken aan concrete toepassingen van dunne PEF-folies in Azië en PEF-flessen in Japan. PEF heeft unieke barrière-eigenschappen, wat onder andere inhoudt dat het materiaal nauwelijks zuurstof doorlaat. Daarmee biedt PEF aanzienlijke voordelen als verpakkingsmateriaal voor producten die bijvoorbeeld zuurstofgevoelig zijn, zoals voedsel en bier en producten in de gezondheidszorg. Daarnaast werken beide partijen aan de lancering en groei van andere toepassingen van FDCA.

Momenteel bevindt Avantium zich in de finale fase voor de bouw van de eerste FDCA-fabriek. In het eerste kwartaal van 2016 verwacht Avantium meer informatie te kunnen delen over de capaciteit, de locatie en de verdere tijdsplanning voor de fabriek. Een aanzienlijk deel van de capaciteit van de eerste fabriek zal gereserveerd worden voor Mitsui, waarmee Avantium de enorme potentie van PEF en FDCA in de Aziatische markt aantoont.