Nieuws

Verkiezing ‘MVO-manager van het jaar 2015’ van start

Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface organiseren voor de vierde keer de verkiezing tot MVO-manager van het jaar. Met deze prijs wordt elk jaar een succesvolle MVO manager onderscheiden. Nieuw is dat dit jaar in de eerste ronde de MVO-managers zelf een top 10 samenstellen. Op 3 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het 16de Nationaal Sustainability Congres.

Deelname is voorbehouden aan functionarissen die eindverantwoordelijk zijn voor MVO of duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie. Denk aan mensen met bijvoorbeeld de functie van MVO-manager, manager sustainability, CSRmanager of manager duurzaamheid. Ook mensen die MVO combineren met andere vakgebieden komen in aanmerking, bijvoorbeeld een manager corporate communicatie of een manager KAM/HSE. Functionarissen bij MKB bedrijven zijn ook nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de verkiezing.

MVO-managers kunnen zich zelf aanmelden voor de longlist of door een ander aangemeld worden. Aanmelden kan tot 1 juli a.s., via www.mvomanagervanhetjaar.nl. Na het samenstellen van deze longlist kiezen de MVO-managers zelf een top 10 uit deze lijst. De jury nomineert uit deze top 10 drie kandidaten. Leden van de LinkedIn-groep ‘MVOprofessionals’ kunnen in oktober stemmen op deze kandidaten. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee. Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn biedt de winnaar een prachtig weekend arrangement aan voor twee personen.