Header_EZK_Energy_Award.png
Nieuws

Inschrijving EZK Energy Award 2021 geopend

Bedrijven die in 2020 en/of 2021 hun ­energiehuishouding zo efficiënt en duurzaam mogelijk hebben ingericht, of hiermee bezig zijn, maken kans op de EZK Energy Award Bedrijven 2021. Het ministerie van ­Economische Zaken en Klimaat reikt deze award jaarlijks uit. Inschrijven kan tot en met 4 november a.s., 17.00 uur.

 

Een vierkoppige jury beoordeelt de aanmeldingen en nomineert drie bedrijven waarvan er één de titel wint. De winnaar ontvangt, naast de award, een geldbedrag van 25.000 euro en krijgt aandacht via de (sociale) media.

De jury beoordeelt de aanmeldingen op drie criteria:

  1. Aanzienlijke verduurzaming van energieverbruik binnen de onderneming (duurzame opwekking en/of energiebesparing en/of hernieuwbare warmte) of aanzienlijke verduurzaming door geplande stapsgewijze verbetering. Oftewel een aantoonbare vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen door energiebesparing en/of door extra duurzame opwekking van energie binnen de eigen inrichting. Dit vanuit een streven naar duurzaamheid en niet zozeer vanuit het oogpunt het als commerciële toepassing verder in de markt te zetten.
  2. Meest ondernemende en vindingrijke toepassing van bestaande en ontwikkelde technieken.
  3. Bredere toepasbaarheid. In welke mate inspireert de toepassing anderen om dit voorbeeld te volgen?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt de prijs beschikbaar. Met het uitreiken van de award wordt zichtbaar wat er nu allemaal mogelijk is qua techniek en innovatie, waarmee bedrijven energie kunnen besparen.

Het bekendmaken van de winnaar én de feestelijke uitreiking vinden plaats op 27 januari 2022 tijdens het EZK-evenement Partners in energie-uitdagingen.

 

Wilt u meer informatie of uw bedrijf aanmelden? Ga dan naar https://bit.ly/2VWQGnP