Total_Corbion_PLA_wordt_wereldleider_in_PLA_met_nieuwe_fabriek.jpg
Nieuws

Total Corbion PLA wordt wereldleider in PLA met nieuwe fabriek

Total Corbion PLA, een 50/50 joint venture tussen Total en Corbion, heeft aangekondigd een ​​tweede PLA-fabriek te bouwen met een capaciteit die kan oplopen tot 100.000 ton per jaar. Deze uitbreiding zou van Total Corbion PLA de wereldmarktleider in PLA maken, sterk gepositioneerd om te voorzien in de snel groeiende vraag naar Luminy® PLA-harsen. De nieuwe fabriek zal zich vestigen op een Total-site in Grandpuits (Frankrijk) en in 2024 operationeel zijn.

  

‘De aankondiging van ons tweede fabrieksproject, minder dan twee jaar nadat we begonnen waren met productie op commerciële schaal in onze eerste fabriek in Thailand, toont onze toewijding aan om PLA bioplastics te ontwikkelen en onze ambitie om wereldleider te worden in PLA. We zijn er trots op het eerste bedrijf te zijn dat een melkzuur-naar-PLA-fabriek op commerciële schaal in Europa lanceert’, aldus Stéphane Dion, CEO van Total Corbion PLA.

 

Corbion en Total, de twee aandeelhouders van de joint venture, staan ​​volledig achter haar ambitieuze groeiplannen.

 

‘We zijn erg verheugd om dit tweede PLA-fabrieksproject in Grandpuits, Frankrijk, op het nieuwe “Zero petrol-platform” van Total aan te kondigen, waarmee we onze succesvolle samenwerking met Corbion versterken. Dit is volledig in lijn met de strategie van Total om te innoveren en te groeien in oplossingen voor de circulaire economie. Bioplastics zijn een geweldige aanvulling om aan de stijgende vraag naar polymeren te voldoen en dragen bij aan het verminderen van zorgen over de end-of-life cyclus, zegt Bernard Pinatel, President Refining & Chemicals bij Total.

 

‘Dit is uitstekend nieuws voor Corbion, Total, onze joint venture, en voor de wereld. Geheel in lijn met ons doel “Preserving what Matters”, vindt PLA steeds meer zijn plaats als bioplastic, waardoor versnelling naar een circulaire economie mogelijk wordt. In onze recent uitgebrachte Advance 2025-strategie is een van onze doelen om samen met Total marktleider te worden in PLA. Deze nieuwe fabriek zet ons stevig op het goede spoor om dat doel te bereiken’, zegt Olivier Rigaud, CEO van Corbion.

 

De totale investering in dit project zal naar verwachting ongeveer € 200 miljoen bedragen en Corbion zal de leverancier van melkzuur blijven. Luminy PLA-harsen zijn biobased en worden gemaakt van hernieuwbare bronnen, waardoor ze een kleinere ecologische voetafdruk bieden in vergelijking met veel traditionele kunststoffen. PLA-producten kunnen aan het einde van hun levensduur mechanisch of chemisch worden gerecycled. De biologisch afbreekbare en composteerbare functionaliteiten van PLA maken het materiaal bij uitstek geschikt voor een breed scala aan markten en toepassingen, waaronder verpakkingen van vers fruit, foodservice-artikelen, duurzame consumptiegoederen, speelgoed en 3D-printen.