UNITED_CAPS_plant_bouw_van_nieuwe_fabriek_in_Alenon_om_haar_Close_to_You-strategie_verder_te_ontwikkelen.jpg
Nieuws

UNITED CAPS plant bouw van nieuwe fabriek in Alençon

UNITED CAPS, een internationale producent van doppen en sluitingen, heeft bekend gemaakt dat het in het bedrijvenpark Valframbert in Alençon, Frankrijk, de bouw van een nieuwe fabriek plant in het kader van haar ‘Close to You’-strategie. De nieuwe fabriek versterkt de acht bestaande fabrieken in Europa en de twee toekomstige uitbreidingen in Maleisië en het Verenigd Koninkrijk.

 

UNITED CAPS is momenteel in onderhandeling met de Communauté Urbaine d’Alençon (CUA), de intercommunale van Alençon, en Orne Développement, de ontwikkelingsdienst van de departementsraad van het Franse departement Orne, over de aankoop van een stuk grond van 25.000 vierkante meter. Hier zal het bedrijf een fabriek optrekken die in een eerste bouwfase 4.000 vierkante meter zal beslaan en specifiek voor deze doeleinden ontworpen is. Dit project vertegenwoordigt een investering van € 12 miljoen. Verwacht wordt dat de fabriek binnen twee jaar vijftien personeelsleden in dienst zal hebben.


‘Het bedrijvenpark Valframbert is een ideale locatie voor ons’, zegt Benoît Henckes, CEO van UNITED CAPS. ‘Net zoals bij onze nieuwe fabrieken in Maleisië en het Verenigd Koninkrijk willen we ons met onze “Close to You”-strategie zo dicht mogelijk bij de klanten vestigen. Onze keuze voor Alençon als locatie voor een nieuwe fabriek is vooral ingegeven door de nabijheid bij klanten. Op deze manier zullen zij gemakkelijk toegang hebben tot ons volledige portfolio en ook voordeel halen uit ons nabijgelegen R&D-centrum in Messia (Jura, Frankrijk). We zijn ook enthousiast over de aanwezigheid van het Institut Supérieur de Plasturgie d’Alençon (ISPA) in de buurt, een bron van hoogopgeleid personeel door het specifieke opleidingsaanbod in kunststoffen.’

 

De beslissing van UNITED CAPS is door de Communauté Urbaine d’Alençon, Orne Développement en het Agence de Développement pour la Normandie, het regionale agentschap voor economische ontwikkeling in Normandië, zeer positief onthaald. Het is volgens hen een interessant project dat nieuwe banen in de regio zal creëren en tegelijkertijd carrièrekansen biedt aan afgestudeerden van het Institut Supérieur de Plasturgie d’Alençon.

 

Foto boven artikel: Messia was de eerste Franse fabriek in de geschiedenis van UNITED CAPS. Nu is er behoefte aan een tweede filiaal om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit de markt.