Strategische_samenwerkingsovereenkomst_CG_TEC_en_Refitech.jpg
Nieuws

Strategische samenwerkingsovereenkomst CG TEC en Refitech

Tijdens een werkbezoek aan de productielocatie van Refitech in Ningbo, China, hebben Oliver Kipf, CEO van CG TEC en Arthur Cooijmans, CEO van Refitech, een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Volgens de overeenkomst gaat CG TEC optreden als vertegenwoordiger voor alle Refitech-producten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en breidt het bedrijf het portfolio uit met 3D-producten. Refitech op zijn beurt vertegenwoordigt CG TEC in de Benelux-markt en neemt ook de nauwkeurige pulltrusie-buizen, (eindeloze) staaf en signaalkabels van composiet van de laatste in het sortiment op.

 

 'CG TEC en Refitech zijn in 2016 met elkaar gaan samenwerken', zegt Arthur Cooijmans. 'Sindsdien is onze samenwerking verder versterkt en heeft al geresulteerd in verschillende succesvolle projecten. Daarnaast hebben we dit jaar een gezamenlijke stand gehad op de JEC-beurs in Parijs, waar bezoekers een eerste indruk hebben kunnen krijgen van onze toekomstplannen.'

 

'We hebben dezelfde focus als het gaat om innovatie en klantgerichtheid', voegt Oliver Kipf van CG TEC daaraan toe. 'Onder de overeenkomst willen we nu meer synergie creëren door zowel klant-specifieke als standaardproducten samen te ontwikkelen. Met de combinatie van de technologie en de expertise die beschikbaar is in beide bedrijven, kunnen we de beste klantoplossing bieden. Deze samenwerking biedt voordelen voor alle betrokken partijen. Het zorgt voor verdere groei en nieuwe kansen bij onze klanten in de machinebouw, medische apparatuur, mechatronica, UAV-systemen, defensie, robotica, kabeltechnologie en infrastructuur.'

 

In de aanloop naar de overeenkomst hebben productieteams van Refitech en CG TEG bij elkaar in de keuken gekeken. Zo hebben ze een ​​beter inzicht gekregen in de specifieke processen en technologieën die in beide bedrijven worden gebruikt bij de productie van halffabricaten en componenten. Het bezoek aan Ningbo door Oliver Kipf van CG TEC maakte ook deel uit van het elkaar leren kennen. Het was dan ook passend om de ondertekeningsceremonie ter plaatse te organiseren, mede omdat het partnerschap CG TEC toegang tot de Chinese productiefaciliteiten van Refitech geeft.

 

Eerste successen

Een van de eerste gezamenlijke producten is een serie pull-windingbuizen van carbonvezel. Daarvoor is eerder dit jaar een speciale lijn opgezet en de eerste klant-specifieke exemplaren worden nu geleverd. De volgende stap is de productie van een ​​reeks gestandaardiseerde lengtes en diameters, en deze online aan te bieden via de CarbonWebshop en CarbonScout-websites. Verder zijn de eerste projecten met op maat gemaakte 3D-onderdelen succesvol gelanceerd bij klanten van CG TEC.

 

Nu de samenwerkingsovereenkomst is ondertekend willen Refitech en CG TEC hun netwerk verder uitbreiden. Ze nodigen daarom strategische distributiepartners in Europa uit om zich bij het partnerschap aan te sluiten. Oliver Kipf: 'Idealiter willen we een Europees platform creëren van gelijkgestemde bedrijven en we nodigen ze graag uit om onze gezamenlijke mogelijkheden te verkennen'.

 

Over Refitech

Refitech is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van industriële componenten van koolstof- en glasvezelcomposieten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en biedt samengestelde oplossingen voor verschillende markten, waaronder de machine- en apparaten bouw, robotica, UAV-systemen, medische apparatuur en maritieme toepassingen. De dienstverlening omvat engineering, prototyping, serieproductie inclusief de assemblage van onderdelen en CNC-frezen van composiet. Daarnaast levert Refitech standaard producten zoals platen en ronde en vierkante buizen met verbindingsstukken die direct online kunnen worden gekocht op de carbonwebshop.nl. Behalve de hoofdvestiging in Waalwijk heeft het bedrijf ook een productie locatie in Ningbo, China.

Voor meer informatie: www.refitech.nl.

 

Over CG TEC GmbH

Opgericht in 1996 heeft CG TEC GmbH uit Spalt, in Beieren, Duitsland, nu meer dan 50 medewerkers. Het bedrijf richt zich vooral op de ontwikkeling, productie en verkoop van kabels, buizen en platen gemaakt van   CFRP carbonvezel, glasvezel en basaltvezel.  De producten van CG TEC worden overal ingezet waar een laag gewicht, grote sterkte, corrosieresistentie en een lange levensduur vereist zijn. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in klant-specifieke kabels van glasvezel, basaltvezel en carbonvezel.

Voor meer informatie: www.cg-tec.de.


Foto boven artikel: Tijdens een werkbezoek aan de productielocatie van Refitech in Ningbo, China, hebben Oliver Kipf, CEO van CG TEC en Arthur Cooijmans, CEO van Refitech, een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. (Foto: Refitech)