PIC_PRO_PRE_Praezision-Stanzen_PW.jpg
Nieuws

Precisie - daar draait het om in de stansgereedschappenbouw

Een nauwkeurige stansmatrijs is onmisbaar voor de productie van exacte stansdelen. Meusburger biedt de perfecte basis voor een nauwkeurig werkende stansmatrijs. De zeer nauwkeurige stansplaten in diverse materialen en diktes zijn perfect op elkaar afgestemd en ontworpen voor de modulaire opbouw.

 

Een exacte stansmatrijs die zijn vorm behoudt, is in de stansgereedschapbouw allesbepalend voor de herhaaldelijk nauwkeurige productie van een exact stansdeel. Meusburger neemt speciale maatregelen om deze doorslaggevende precisie tot stand te brengen. Door standaard alle staalsoorten spanningsarm te gloeien, alsmede productie en opslag bij optimale temperaturen, wordt de vervorming van het staal tot een minimum gereduceerd. Uit dit basismateriaal maken de meest moderne machines hoogst nauwkeurige platen, die ongeacht de staalsoort identieke maten en toleranties bevatten. Strikte richtlijnen voor de bewerking en zorgvuldige controle met Zeiss meetapparatuur garanderen constante kwaliteit. De stansnormdelen van Meusburger zijn perfect op elkaar afgestemd en uitermate geschikt voor de modulaire opbouw van de individuele stansmatrijs met diverse combinatiemogelijkheden.

 

Gebruiksvriendelijke constructie

Meusburger vindt het belangrijk om gereedschapmakers tijdens het gehele bewerkingsproces maximaal te ondersteunen. Daarom zijn de normdelen van Meusburger zeer gebruiksvriendelijk geconstrueerd, in de praktijk getest en worden ze continu verder ontwikkeld. Zo dient de bijvoorbeeld de uitklokrand bij de stansplaten ter ondersteuning van het parallel uitrichten op de bewerkingsmachine. Perfect afgestemde zuil- en busboringen met ±0,003 mm getolereerde boorafstanden zorgen voor hoge precisie en repeteernauwkeurigheid. De constructie met verdraaibeveiliging maakt inbouwen van de zuil zowel in de kop- als in de grondplaat mogelijk. Om de lucht bij het insteken van de zuil in de geleiding te laten ontsnappen, worden de opspanlijsten standaard voorzien van een ontluchting. Bovendien beschikt Meusburger over een optimaal aangepast en innovatief assortiment aan inbouwdelen (E-delen).

 

H 3000 – Het innovatieve spansysteem voor de stansgereedschapbouw

Om de gereedschapmaker te ondersteunen bij het vervaardigen van een exacte en qua maatvoering onberispelijke stansmatrijs heeft Meusburger het innovatieve H 3000 spansysteem ontwikkeld. De H 3000 is een spansysteem voor de stansgereedschapbouw om stansplaten uit te lijnen op de bewerkingsmachine. Het uitlijnen en opspannen van de stansplaten in de zuilgaten maakt niet alleen herhaaldelijk nauwkeurig opspannen op µ-niveau en een aanzienlijke verkorting van de voorbereidingstijden mogelijk; het vereenvoudigt ook het programmeren van de machine door opspannen zonder storende contouren.Het H 3000 spansysteem vergemakkelijkt het vervaardigen van een exacte stans of stempel voor de gereedschapmaker, en zorgt aan het verhogen van de kwaliteit van de gestanste delen.

 

Op lange termijn concurrentievoordelen garanderen

Al met al kunnen stans- en stempelmakers door consequent gebruik van Meusburger normdelen in vele opzichten profiteren, want nauwkeurige eindproducten zijn uiteindelijk het resultaat van nauwkeurige stansmatrijzen. Meusburger biedt hiervoor de perfecte basis. Het modulaire systeem maak een nagenoeg onbegrensd aantal combinaties mogelijk; en dat met een onveranderd hoge en constante precisie.