Trends in grondstoffen

Discussie over plastics kan losbarsten. Dank aan schrijvers van recent verschenen rapporten waarin de milieu-effecten van vele maatregelen zijn geëvalueerd en waarin ernstige kritiek werd geleverd op de tot nu toe behaalde resultaten. Met een openhartige visie werden de gevolgde strategie, meningen en uitspraken van vele politiek gestuurde projecten serieus bekritiseerd. Openlijk stelt onder meer het Europees Milieuagentschap dat er snel een koerswijziging moet komen.

Save Plastics vindt ei van Columbus

Save Plastics vindt ei van Columbus

Zou jij in een huis van afval willen wonen? Niemand wil dat natuurlijk. Maar wat als je – door te kiezen voor een huis van kunststofafval – 10.000 kilo plastics redt uit de natuur of uit de verbrandingsoven: hoe denk je er dan over?

Nog veel nodig voor soepele invoering SUP-wet

Nog veel nodig voor soepele invoering SUP-wet

Over drie maanden geldt in ons land een handelsverbod op een aantal eenmalig te gebruiken plastic artikelen, ofwel single-use plastics. Het verbod is de uitwerking van de Europese SUP Directive en doet een fors beroep op de veerkracht van de industrie. De bedrijven zullen op korte termijn met alternatieven moeten komen, zoals herbruikbare artikelen van kunststof. ‘In de geschiedenis van Europa is er nog nooit een wet zó snel doorheen gerammeld’, zegt Erwin van Limpt van Haval Disposables. ‘Daarbij heeft niemand zich afgevraagd of het in dat tempo kon en de alternatieven eigenlijk wel aanwezig waren.’

Geen digitale revolutie zonder de juiste mensen

Geen digitale revolutie zonder de juiste mensen

Technologische ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry stellen steeds hogere eisen aan de competenties van operators. Maar bezitten zij wel altijd de digitale en technische skills die de bedrijven nodig hebben? Het antwoord op die vraag is nog te vaak ontkennend, concluderen de initiatiefnemers van het project UPSKILL.

 

Sloophout: goede basis voor vezels in composiet

Sloophout: goede basis voor vezels in composiet

Vanuit de gedachte dat gerecycled hout niet moet worden verbrand maar moet worden behouden en hergebruikt, ontwikkelde men het proces om afvalhout te verwerken tot vezels voor toepassing in composieten.

 

Borealis en Tomra openen geavanceerde fabriek voor plasticrecycling

Borealis en Tomra openen geavanceerde fabriek voor plasticrecycling

Borealis en Tomra hebben onlangs de operationele start aangekondigd van hun geavanceerde demo-installatie voor mechanische recycling in Lahnstein, Duitsland. Het is het resultaat van een partnerschap dat chemie en technologie combineert. De demofabriek sorteert post-consumer plastic afval en produceert volledig samengestelde polymeerpellets.

Hoe relevant is uw propositie?

Hoe relevant is uw propositie?

Het verwerven van markten en klanten is hard werken: vraag dat maar eens aan salesmensen. Werven van klanten is overigens niet alleen een taak van sales. Het behoort nadrukkelijk ook tot het domein waar marketing zich mee bezighoudt, door onder meer vast te stellen welke doelmarkten (segmenten) relevant zijn voor de organisatie en hoe die bereikt kunnen worden.