Trends in grondstoffen

Massale aandacht voor circulaire bestemming van plastic afval.

KROV slaat vleugels uit in Azië

KROV slaat vleugels uit in Azië

In het Achterhoekse Varsseveld verwerkt KROV BV polyurethaan door middel van een gepatenteerd gietproces, CAST-FORM genaamd. Met deze techniek kunnen onverwoestbare en stootvaste kunststof randen in vrijwel elke vorm, hardheid en kleur aan panelen worden gegoten.

Zonne-energie rendabel met lange-termijnsubsidie

Zonne-energie rendabel met lange-termijnsubsidie

Met de opwekking van energie uit zonnepanelen leveren bedrijven een significante bijdrage aan een lagere CO2-uitstoot. Economisch haalbaar wordt de investering pas echt met de SDE-subsidie. De NRK en Energy-Check helpen bedrijven bij de subsidieaanvraag. 

Laatste deel van de zesdelige serie over Rethink

Laatste deel van de zesdelige serie over Rethink

In een zesdelige serie gaan we in op de elementen die een rol spelen bij Rethink en kijken we naar de vijf verbeterrichtingen die simultaan opgepakt worden. Als laatste thema uit deze serie is de ‘Re’ van Renew aan de beurt. Hoe beweegt de industrie van fossiele grondstoffen die eindig zijn naar natuurlijke en dus oneindige grondstoffen? En hoe kan het volume virgin materiaal verder omlaag worden gebracht, door een verhoogde inzet van recyclaat?

Sneller ontwikkelen vlamvertragend TPU

Sneller ontwikkelen vlamvertragend TPU

Veel moderne kunststofmaterialen hebben extra vlambescherming. Bij het ontwikkelen van nieuwe kunststofsamenstellingen is het doel een optimale combinatie van vlamvertraging, verwerkbaarheid en mechanische eigenschappen te bereiken. Wetenschappers hebben aangetoond hoe dit doel sneller kan worden bereikt. 

K 2019 in teken van verantwoorde omgang met kunststof

K 2019 in teken van verantwoorde omgang met kunststof

De K-beurs in Düsseldorf wist als première-platform wederom hoge ogen te gooien, daar veel toekomstgerichte producten en toepassingen er voor het eerst aan de wereld werden gepresenteerd. In dit artikel tonen we een aantal van die noviteiten.

Inzameling airpop verpakkingsmateriaal flink gestegen

In 2018 is er in 200 gemeenten bij elkaar zo'n 880 ton airpop® (EPS) ingezameld. In vergelijking met 2016 is dit een stijging van 31% van het aantal inzamelpunten en gemeentelijke milieustraten en een stijging van 21% aan ingezameld tonnage. Een mooi resultaat, aldus het bestuur van brancheorganisatie Stybenex, maar daar blijft het niet bij.